کدام مدرک برای تحصیل در خارج بهتر است: آیلتس، تافل یا PTE؟

کدام مدرک برای تحصیل در خارج بهتر  است: آیلتس، تافل یا PTE؟

برای تحصیل در اکثر دانشگاه‌های انگلیسی زبان دنیادر مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، از دانشجویانی که زبان مادری آن ها انگلیسی نیست و در کشورهای انگلیسی زبان زندگی نمی کنند، خواسته می شود که مدرکی دال برای تسلط خود به این زبان اراٍئه کنند تا دانشگاه ها را نسبت به درک دانش زبانی یا English language proficiency خود یاری دهند. در واقع مدارک زبان به دانشگاه‌ها این پیام را می دهد که در  چهار مهارت خواندن و نوشتن و گوش کردن و حرف زدن، طبق معیارهای بین المللی، دانش زبانی و تسلط شما چقدر است. اگر چه معمولا مدارک زبان، بخشی از توانایی دانشجویان را منعکس می کند، اما به هر حال ابزار هر چند ناقصی برای شناخت توانایی زبان انگلیسی دانشجویان خارجی است.

بعضی دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجویان کارشناسی و ارشد، آیلتس ۶  یا ۷ از ۹ آکادمیک را درخواست می کننند و بعضی نیز تافل اینترنتی (TOEFL ibt) با نمره ۸۵ یا ۹۰ از ۱۲۰ را طلب کرده  یا PTE با نمره ۶۰ به بالا و پذیرش دانشجو را به ارائه مدرک زبان معتبر که از زمان صدور آن ۲۴ ماه نگذشته باشد، منوط می‌کنند. داشتن مدرک زبان  انگلیسی معتبر حتی با نمره خیلی بالا، امروزه شرط لازم برای پذیرش است و شرط کافی نیست. شرط کافی، رعایت کلیه نیازمندی های پذیرش است که در بخش admission’s requirements اعلام می شود و باید آن مدارک را نیز در اختیار دانشگاه قرار داد. مثل سی وی و ترجمه رسمی مدارک دانشگاهی و تحصیلی و توصیه نامه‌ها. البته برای ادمیشن دکتری در آمریکا، داشتن GRE-GMAT  هم ضروری است.

آیلتس یا تافل
برای شرکت در آزمون PTE به سایت: https://pearsonpte.com مراجعه کنید

حتما بخوانید: نکته‌هایی برای موفقیت در آزمون IELTS

آیلتس یا تافل؟ کدام یک برای پذیرش بهتر است؟

به این دست از سوالاتی که متداول شده است، نمی توان پاسخ  روشنی داد. چرا که همه چیز به توانایی دانشجو و مهارت  های او بستگی دارد و در میان افراد،این مهارت ها و توانایی های کاملا متفاوت است و در طول زمان نیز تغییر می کند.  منظور از تافل در این متن آزمون TOEFL iBT یا همون تافل بر مبنای اینترنت می باشد که از سال ۲۰۰۵ تقریبا جایگزین آزمون های PBT و CBT شده است. آزمون تافل یکی از دو آزمون مهم زبان انگلیسی در دنیاست. (در کنار آیلتس)
مهمترین نکته در هر دوی این آزمون ها اینه که چیزی به نام قبول و یا رد وجود ندارد و بسته به نمره مطلوب با توجه به هدف داوطلب می تواند متفاوت باشد.

تافل هم مثل آیلتس چهار بخش Listening , Reading, Writing و Speaking رو دارد. اما دو فرق اساسی بین این دو آزمون وجود دارد. امتحان تافل تماماً توسط یک کامپیوتر انجام می شود و خبری از کاغذ نیست. بطور مثال در بخش writing شما تمامی متن خودتون رو با کیبورد تایپ میکنید و همینطور در بخش speaking صدای شما توسط کامپیوتر ضبط میشه تا بعدا یک rater یا ممتحن آن رو بررسی رده و نمره بدهد. در تافل برای هر کدوم از بخش ها ۳۰ نمره در نظر گرفته شده که در مجموع نمره ای بین ۰ تا ۱۲۰ بدست میاد.

حتما بخوانید: نمره TOEFL خود برای پذیرش در دانشگاه‌ها چقدر است؟

آزمون تافل به مراتب طولانی تر از آیلتس است. ۲۰۰ تا ۲۳۰ دقیقه در مقایسه با آزمون آیلتس که بین ۱۷۱ تا ۱۷۴ دقیقه طول میکشد. یک فرق مهم دیگه بین آیلتس و تافل اینه که در تافل بخش هایی از speaking و writing تلفیقی هستند. بطور مثال برای قسمت اول رایتینگ داوطلب باید یه متن رو خوانده و به یک مونولوگ گوش دهید و در نهایت جمع بندی خود را بنویسید.

معمولا تعداد موسساتی که آزمون آیلتس رو قبول میکنند از آزمون تافل بیشتر نیست. پس نمیشه گفت آیلتس انتخاب های بیشتری به شما میدهد. البته در اغلب موارد افرادی که قصد ادامه تحصیل دارند متوجه میشوند که دانشگاه مورد نظر هر دوی این آزمون ها رو میپذیرد. در این صورت برای انتخاب آزمون باید به موارد زیر توجه داشته باشید که البته نسبی است و قطعیتی ندارد:

تافل رو انتخاب کنید اگه:
۱. کار با کامپیوتر براتون راحته
۲. توانایی گوش دادن و نت برداری همزمان دارید
۳. سرعت تایپ مطلوبی دارید
۴. ترجیح میدید در آزمون با کامپیوتر صحبت کنید تا یک انسان
۵. توانایی تمرکز برای مدت زمان طولانی دارید
۶. ترجیح میدید بخش های ریدینگ و لیسنینگ امتحان شما محتوای آکادمیک داشته باشید
۷. با سوالات چهار گزینه ای مشکلی ندارید
۸. گوش دادن به لهجه امریکایی برای شما آسون تره

آیلتس رو انتخاب کنید اگه:
۱. توانایی تمرکز برای مدت طولانی ندارید
۲. ترجیح میدید نوع سوالات متنوع باشه
۳. ترجیح میدید مدت امتحانتون کوتاه تر باشه
۴. توانایی درک انواع لهجه ها رو دارید
۵. ترجیح میدید با دست بنویسید
۶. به سوالات چهار گزینه ای علاقه مند نیستید
۷. صحبت کردن رو در رو با یک شخص رو دوست دارید

نمره مورد نظر دانشگاهها بین ۷۰ تا ۱۰۰ هست که بستگی به دانشگاه و رشته دارد. حالا ممکنه بعضی ها یکم بالاتر یا پایین تر رو هم قبول کنند اما بعضا پذیرش مشروط صادر می کنند نه قطعی. دانشگاه های آمریکای شمالی که اصلا تا آیلتس  وتافل بر اساس BAND  SCORE مورد نظر ارائه  نکنید، از پذیرش اپلیکیشن شما خودداری می کنند. اعتبار مدرک این آزمون ها ۲ سال است. سال به سال هزینه شرکت در آزمون آیلتس و تافل و PTE  به منظور  مهاجرت و تحصیل، گران تر می شود. پس اگر قصد تحصیل در ماه ها و سال آینده دارید در اسرع وقت نسبت به برنامه ریزی جهت شرکت در آزمون آیلتس یا تافل اقدام کنید.

حتما بخوانید: راهنمای جامع پذیرش از دانشگاه های اسکاندیناوی  ۲۰۱۹

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود