آدمخواری راه حل جدید دانشمندان برای بحران جهانی غذا

آدمخواری راه حل جدید دانشمندان برای بحران جهانی غذا

چند روز قبل یک دانشمند علوم رفتاری به نام مگنوس سودلوند در جریان سمیناری در سوئد پرسش بحث برانگیزی را مطرح کرد: آیا می توانید به خوردن گوشت انسان فکر کنید؟

سودلوند در کنفرانس «گاسترو» که در استکهلم، پایتخت سوئد برگزار شده بود اظهار کرد تداوم روند افزایش دمای کره زمین پیامدهایی برای بخش کشاورزی دارد که می تواند به کمیاب تر شدن مواد غذایی بیانجامد، مسأله ای که ممکن است انسان ها را وادار سازد به اشکال دیگری از غذا روی بیاورند.

به گفته ی سودلوند، این منابع غذایی جدید ممکن است نه فقط حشراتی مثل ملخ یا کرم، بلکه اجساد انسان هم باشد. به عقیده ی سودلوند، با خو گرفتن تدریجی به مزه ی گوشت انسان، ممکن است بحث آدمخواری برای انسان ها دیگر کمتر یک تابو به حساب آید.

سودلوند یک دانشمند علوم رفتاری است و در دانشگاه اقتصاد استکهلم فعالیت دارد. تحقیقات او اما درباره ی علوم تغذیه یا اقتصاد تأمین غذای دنیا نیست. سودلوند درباره ی واکنش های روانشناختی تحقیق می کند، مثل همان صدای ناله مانندی که از حاضرین کنفرانس در واکنش به سؤال او درباره ی فکر خوردن گوشت انسان به گوش رسید.

سودلوند بعدتر در گفتگو با تلویزیون دولتی سوئد گفت: «من که دست کم از امتحان کردن طعم آن استقبال می کردم.»

استفاده از شیوه ی آدمخواری به عنوان یک منبع غذایی مکمل، ایده ی جدیدی محسوب نمی شود. در سال ۲۰۱۸، ریچارد داوکینز، زیست شناس فرگشتی این پرسش را مطرح کرد که آیا می توان در آزمایشگاه با کشت سلول های بدن انسان، گوشت تولید کرد.

او هم مانند سودلوند این ایده را «یک مورد آزمایشی» جالب می دانست که ممکن است معلوم کند که آیا انسان می تواند با غلبه به بعد «مشمئز کننده» ی این مسأله، دست به کاری به زعمی اخلاقی مثل کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بزند.

با این حال، به طور قطع پیشنهاد آدمخواری با مشکلات زیادی همراه است. جنویو گونتر، مدیر نهاد غیر انتفاعی End Climate Silence که برای اطلاع رسانی بیشتر در مورد تغییرات آب و هوایی در رسانه ها تلاش می کند، توصیه به آدمخواری به عنوان راه حلی برای تغییرات آب و هوایی را به اندازه ی بی اعتنایی به این تغییرات، نادرست می داند. گونتر معتقد است به چنین اظهاراتی در هیچ سطحی نباید توجه و پرداخته شود و او این بحث را نوعی شعار پوچ می داند که فقط کار تغییر دنیا به نحوی که باید را برای ما دشوارتر می کند.

«تمام تمدن بشری به قعر بربریت سقوط خواهد کرد»

آدمخواری و بحران جهانی غذا

از نظر داوکینز و سودلوند، آدمخواری می تواند راهی برای آماده کردن خود برای آینده ای باشد که در آن بعضی از منایع غذایی اصلی ما دیگر وجود ندارند. تداوم گرمایش زمین، افزایش شدت و دفعات وقوع بلایای مرتبط با شرایط آب و هوایی مثل سیل، خشکسالی و گرمای شدید را به دنبال دارد، مسأله ای که کار کشت محصولات کشاورزی را برای تولید کنندگان آن ها دشوارتر می کند. ظرف کمتر از یک دهه، تمام دنیا با مشکل کمبود غذا مواجه می شوند، به طوری که از میزان کالری دریافتی در سطح جهانی، هر ساله ۲۱۴ تریلیون کالری کاسته خواهد شد که به ازای هر یک از ساکنان کره زمین، ۲۸ هزار کالری خواهد بود.

پیشنهاد سودلوند، جدا کردن گوشت اجساد انسان و عرضه ی آن بود، اما داوکینز این احتمال را مطرح کرده بود که بتوان با استفاده از سلول های بنیادی انسان های زنده و کشت آن ها در آزمایشگاه، سلول های بالغ به دست آمده را به گوشت تبدیل کرد.

اما بدیهی است که مشکلات اخلاقی فراوانی در مورد هر دو پیشنهاد وجود دارد.

به عقیده ی گونتر، مدیر نهاد End Climate Silence، این تصور که قادر خواهیم بود این ایده را به شکلی معقول و سیستماتیک مدیریت کنیم، بسیار احمقانه است و تمام تمدن بشری به قعر بربریت سقوط خواهد کرد.

علاوه بر این، روش های ساده تر و در عین حال، کمتر ناشایست زیادی وجود دارد که بتوانیم از کافی بودن غذای خود در آینده مطمئن شویم.

طبق گزارش جدید سازمان ملل، یک چهارم تمام مواد غذایی در دنیا از بین یا به هدر می رود اما با بهبود روش های کشت، انبار، بسته بندی و حمل مواد غذایی، تولید کنندگان می توانند با مشکل کمبود غذا مقابله کنند.

کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانه ای هم به جلوگیری از افزایش دما و نامساعد شدن شرایط آب و هوایی کمک خواهد کرد، یعنی همان مسأله ای که کشت محصولات کشاورزی را برای کشاورزان دشوار می کند.

طبق گزارش سازمان ملل، نحوه ی استفاده ی ما از زمین یعنی انجام کارهایی مثل کشاورزی، استخراج معدن و بریدن درخت ها، عامل انتشار ۲۳ درصد از گازهای گلخانه ای است که توسط انسان تولید می شوند. کاهش جنگل زدایی، شخم زدن زمین های کشاورزی و مصرف گوشت قرمز می تواند به کمتر شدن انتشار گازهای گلخانه ای کمک کند.

تغییرات آب و هوایی اجداد اولیه ی ما را به آدمخواری سوق داد

آدمخواری خطرات جدی ای برای سلامت انسان دارد. در گذشته بیماری کشنده ای در میان اعضای یکی از قبایل کشور پاپوآ گینه نو شایع شده بود که تحقیقات از مرتبط بودن آن با رسمی عجیب در این قبیله حکایت دارد. مردم این قبیله در مراسم های تدفین خود، بعد از پختن اجساد مردگان، آن ها را می خوردند.

اما پیش از آن هم احتمالاً تغییرات آب و هوایی اجداد انسان را به آدمخواری سوق داده بود.

بیشتر از ۱۰۰ هزار سال قبل، دنیا با چنان افزایش شدیدی در دمای هوا مواجه شد که پستانداران بزرگی همچون بایسون ها، گوزن های شمالی و ماموت ها به کلی از بین رفتند. این گرمایش شدید، برخی از انسان های نئاندرتال در غرب اروپا را با مشکل کمبود غذا مواجه کرد. تحقیق جدیدی بیان می کند، به احتمال زیاد آن ها به خوردن یکدیگر روی آوردند.

با این حال، گونتر معتقد است پیش از آنکه جوامع مدرن به فکر روی آوردن به آدمخواری بیفتند، جامعه ی انسانی حتماً به دلیل مشکلات ناشی از تغییرات آب و هوایی به صحنه ی کشتار انسان ها تبدیل می شود.

گونتر می گوید اگر زمانی به جایی برسیم که دیگر به اجساد انسان به عنوان یک منبع غذایی نگاه کنیم، پس تا آن وقت درگیر مشکلات بزرگ تری شده ایم، چون این بدان معنی خواهد بود که ما موفق به کاهش بحران آب و هوا نشدیم.

بیشتر بخوانید:

۹ پیامد فاجعه بار گرمایش زمین؛ سرنوشت شومی که چندان با آن فاصله نداریم

آتش گرمایش زمین به جان دنیا؛ کشورهایی که بیشترین آسیب را از تغییرات آب و هوایی زمین می‎ بینند

از آمریکا تا اروپا و آسیا؛ ۱۰ شهری که در آینده نزدیک به زیر آب خواهد رفت

فناناپذیران؛ جانورانی که از فجایع آخرالزمانی جان سالم به در خواهند برد

منوهای غذایی آینده: آرد جیرجیرک، علف، روغن جلبک و همبرگر مصنوعی با طعم گوشت آبدار

سناریوهایی برای پایان دنیا؛ ۸ عاملی که می‌توانند به وقوع آخرالزمان منتهی شوند [قسمت دوم]

بشریت در دنیای آخرالزمانی «مرده های متحرک» چند سال دوام خواهد آورد؟

سنگرهایی برای میلیاردرها؛ آماده شدن یک درصد از مردم جهان برای آخرالزمان

۱۰ داستان واقعی آدمخواری که برای زنده ماندن رخ داده است [قسمت دوم]

منبع: businessinsider
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۵ نظر

ورود

  • unknow شهریور ۲۶, ۱۳۹۸

    سلام

    بجای راه حل های مسخره که شدنی نیست باید همونطور ساختمان هارو برای جا دادن جمعیت بیشتر در فضای کمتر طبقه بندی کردن باید کشاورزی هم به همین صورت انجام بدن
    منابع کافی آبُ غذا برای بیشتر از ۸ میلیارد انسان هم هست ولی به شرط اینکه درست ازش استفاده بشه
    از نصف بیشتر از منابع کره زمین صرف ساخت سلاح جنگی و پایگاه های نظامی میشه که یه روزی باهاش خودمونو بکشیم و همینطور خرج تجملگرایی میشه مثلا طلا که کلی کاربرد علمی داره بخاطر ویژگی هایی که داره ازش برای ساخت انگشتر یا لیوان یا وان حمام یا عطر استفاده میشه و همینطور الماس
    کره زمین در اثر مقدار زیاد جمع شدن گاز کربن دی اکسید در اثر بدست اوردن انرژی از سوزاندن جنگل ها یا سوخت های فسیلی داره تبدیل به جهنم میشه ولی سیاست دولت کشورها اینُ میگه که چون ثروت و قدرت کلانی از این سوخت ها هرساله نسیبشون میشه پس تا می تونن یعنی تا جایی که تموم نشدن و کره ی زمین زندست پس از همین راه ابتدایی انرژی بدست میارن و زمین
    همجوشی هسته ای قرار بود انسان هارو به انرژی پاک بی نهایت برسونه که باتوجه به اطلاعاتی که من دارم از مقالاتی که راجبش خواندم صدر در صد تا الان به بهره برداری رسیده ولی از یه جایی به بعد جلوی رسیدن اخبار راجب این مورد به عموم گرفته شد که بازم تا فقط ثروت مندا بتونن استفاده کنن

    مشکل کمبود منابع نیست، مشکلی اصلی اینه https://youtu.be/0UgiJPnwtQU

    پنیکولا تسلا مارو به انرژی بینهایت رسونده بود انرژی که فراوان است و هرچقدرم استفاده کنیم تموم نمیشه و هزینه ای ندارد انرژی ای که توی این جهان پره مثله انرژی خورشیدی
    نیکولا تسلا راه استفاده از این انرژیُ بدست اورده بود ولی تمام کارهای مهمشو از بین بردن و فقط جریان متناوب که اولین و ابتدایی ترین اختراعش برای بدست اوردن انرژی در توان های زیاد بودو گذاشتن برای استفاده

    • مهدی شهریور ۳۰, ۱۳۹۸

      تا حالا برا یه رودخونه ی کوچیکی که حدود هزار متر مکعب بر ثانیه جریان اب داره محاسبات زدن ستون انجام دادی؟
      مشکل اینه که ما فعلا دانش و مدیریتی که بتونه این چیزا رو محاسبه کنه نداریم.
      نه میدونیم چطور باید محاسبه کنیم نه اینکه با چی محاسبه کنیم. دودوتتا چهارتا که نیست رو ماشین حساب بزنیم بگیم عه باید ساختمونای بزرگ بسازیم عه کشاورزی رو صنعتی کنیم.
      حرف رو همه زدن. چون هم میدونیم چیکار کنیم چیکار نکنیم. تو دنیای علم و مهندسی حرف زدن ابلهانه هست. چرا؟ چون اونیکه حتی کلاس اول ابتدایی رونخونده میتونه چیکار باید بکنیم.
      به این نوع نگرش میگن نگرش لمپینیسم. یعنی دهن بینی. یعنی طرف از هیچی خبر نداره با هیچی اشنا نیست سواد نوشتن اسمشو نداره ولی میگه این کار رو بکن اون کار رو بکن. و عجیب اینه مردم به جا اینکه به یه مهندس گوش بدن به اون بیسواد گوش میدن.
      مهندس هیچوقت نگفته نمیشه اما گفته به این اسونی نیست. قضیه همون سه موشی هست که میگن تو گردن گربه زنگوله ببندیم. همه برا اینایی که میگن زنگوله ببندیم کف میزنن اما اونیکه میگه کدومتون و چطوری میخوایین زنگوله ببندین؟
      اره همه میدونیم. اما چطور؟
      شما میدونی چطور؟
      حالا فعلا همه دنبال هوش مصنوعی هستن که امتحان خودشو پس داده. امیدواریم مدیریت منابع با هوش مصنوعی نتیجه بده. تسلا تو نظریات رسیده بود. همونطور که ما تو نظریات میدونیم چطور میشه انرژی همجوشی داشت. اما تو عمل نرسیدیم. بین عمل تا نظریات کلی حرفه.
      تو تئوری هم میدونیم انرژی همجوشی چیه چطور کار میکنه. اما چطور رو زمین باید به دستش اورد؟ نیکولای تسلا تو تئوری به کلی چیز رسید. مهم اینه چطور تو عمل بهش برسیم؟
      شما میدونی؟

      • unknow شهریور ۳۱, ۱۳۹۸

        سلام

        واقعا شما فکر می کنی من فقط حرف میزنم و محاسباتشو نمی دونم
        چطور ۵۰۰ میلیون دلار خرج ساخت پنتهاوس ۵۰۰ متری با ۱۰ طبقه این چیزا شدنی هست ولی همین پولُ نمی تونم خرج یک ساختمان کشاورزی کنن
        من با وجود امکاناتی که الان هست مثله دستای رباتیک خیلی سریع برای ساختُ ساز پرینتر ۳ بعدی و هوش مصنوعی و غیره
        فقط تنها مشکلی که هست ساخت بلوک های دیواری مقاوم خارجی ساختمان هست بصورت صنعتی و آماده و همه به یک اندازه
        ۱۰ تا متخصص روش کار کنن ۳ماهه درست میشه و میشه به تولید رسوندش
        با یک شبیه ساز کامپیوتری که شبیه ساز زیاد هست میشه تمام محاسباتشو با کامپیوتر انجام داد بازم اگر بدیم دست کسی که توی اون نرم افزار مورد نظر متخصص هست ساختش خیلی که وقت ببره ۱ ماه هست و مرحله آخر هم ساخت طراحی و ساخت کارخانه تولیدی با دست های رباتیک هست۵۰۰ تاهم کارگر توش کار کنن ۲شیفت ۲۵۰ نفری بصورت تمام وقت کافیه برای بخش هایی که لازمه از دست استفاده بشه
        برای محصولات ریز هر ۱ماه میشه یک ساختمون ساخت و برقشو میشه از جاذبه با ۴ سیستم اهرمی آسانسوری بصورت کاملا پاک بدست اورد
        هر ساختمان اگر ۱۰ طبقه درست بشه به مساحت ۱۰۰۰ کیلومتر می تونه چند میلیون نفرُ غذا بده
        هر ۳ ماهم میشه یکیشُ ساخت برای شهرای مختلف

        هزینه ساخت اولیش اگر هرکسی فقط حقوقشو بگیره در ازای کاری که انجام میده و شهرداری طلب ارث باباشو نکنه از زمین و بابت مثلا یک دیوار ۱۰۰ متری که ساختش مثلا ۸۰۰ هزار تومان میشه ۵۰ میلیون بابتش نگیره
        هزینه راه اندازیش چیزی حدود ۲۰ میلیارد دلار میشه اگر کسی تنبلی نکنه ۵ ساله میشه انجامش داد و بعدش هزینه تولید هر ساختمان چیزی حدود ۲۰۰ میلیون دلار میشه که بازم میگم اگر شهرداری طلب ارث باباشو نکنه هزینش انقدر میشه
        اون ۲۰ میلیارد هم با وجود این حساب می کنم که کشور توانایی ساخت دست های رباتیک و کلا دستگاهای رباتیک ساختُ سازُ و ماشین های پیشرفته مثله کشورهای آمریکا آلمان کره و غیره رو داشته باشه که اگر نداشته باشه هزینه بدست اوردن این تکنولوژی ها و مرحله تولید رسوندنشون همراه با اون طرحی که گفتم چیزی حدود ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار هزینش میشه و ۲۰ تا ۲۵ سال راه اندازیش زمان میبره
        چنین بودجه ای رو اگر بوخور بوخور نباشه بین مسئولین و کمک های بیخودو بی جهت که حتی توی دفاع از کشور هم هیچ سودی به حالمون نداشتن دست بکشیم میشه این بودجرو یعنی ۱۰۰ میلیارد دلارو و نیروهای متخصص لازمُ هم از مردم و هم کمک گرفتن از سپاه میشه همشو توی ۱۰ سال جمع آوری کرد، بودجه ۱۰۰ میلیارد که خیلی سریعتر از این حرفا بدست میاد
        فقط کافیه جلوی دزدی و فساد گرفته بشه میشه چنین طرحیُ توی ۲۰ یا ۲۵ سال به انجام رسوند بدون اینکه کشور از نظر نظامی و دفاعی ضعیف بشه و بدون اینکه مردم سختی ببینن
        فقط کافیه جلوی بوخور بوخور و تجملگرایی گرفته بشه و پول بین مردم تقصیم بشه هم میشه این طرحُ به انجام رسوند و هم مردم بعد از ۳ سال اگر یک اقتصاد دان واقعا متخصص بشه مقام اقتصادی کشور بشه وضع مردم درست میشه
        چنین طرحی اگر انجام بشه ایران از همین الانش که این همه ثروت داره انقدر ثروتمندتر میشه که تبدیل به مکان توریستی هم میشه و ثروت از خارج هم وارد کشور میشه و کلا ایران میشه بهشت
        جایی که پول هست فساد هست پس اولین مرحله اینه که نظام بانک داری اسلامی بشه جوری که قرآن گفته و مقامات یا افراد رده بالای تمام بانک ها از جمله بانک مرکزی همشون ممنوع خروج باشن و همه ی بخش های حساس که ممکنه فساد درشون اتفاق بیوفته بهش هوش مصنوعی مرکزی وصل باشه که مرکز در یک مکان فوق امنیتی توسط یه سری افراد کاملا خاص که امتحانات سختیُ پشت سر گذاشتن نظاره میشه

        من متخصص معماری یا چیزی نیستم ولی خیلی خوب می دونم چطور میشه مدیریت کرد چطور رفتار کرد و چه موقع چکار کرد و از سیاست هم خیلی زیاد سر در میارم
        اما من بعید می دونم این کشور دیگه درست بشو باشه چون فساد به ژنتیک این مردم وارد شد
        ژن ایرانی ها نخبه توشون زیاد هست ولی ای کاش ازش استفاده میشد نه اینکه جلوش گرفته بشه
        توی ماشین سازی یک ایرانی رفت خارج یک شرکت زد به نام آرش موتور که مهندسش هم خودشه ببین چه کرده مهندسی ماشین هاشو با ماشین هایی مثله بوگاتی کونیگزک یا هنسی مقایسه می کنن
        یا یک طراح ایرانی که اینجا کسی تحویلش نمی گرفت رفت خارج شرکت های بزرگ قاپیدنش و از طرح هاش استفاده کردن
        زیاد داریم از این نخبگان که یا بیخیال ایده ها و کارهاشون شدن یا اونقدری بدبختن که هیچ کاری نمی تونن بکنن هم از جامعه و هم از خانواده تو سری می خورن و با تو سری خوردن هم بزرگ شدن یا فرار می کنن به خارج از کشور و هرچی دستاورد داشتن نسیب کشورهای خارجی شده

  • پیشمرگ رهبر شهریور ۲۷, ۱۳۹۸

    اگه روزی بین دو راهی مرگ و خوردن گوشت انسان بیفتم
    ترجیح میدم بمیرم تا گوشت نجس رو بخورم

  • unknow مهر ۱, ۱۳۹۸

    سلام

    ببخشید اون ۱۰۰۰ متر است نه ۱۰۰۰ کیلومتر
    خواستم بنویسم ۱ کیلومتر ولی گفتم بنویسم ۱۰۰۰ متر بهتره ولی یادم رفت دیگه واحدشو به متر تغییر بدم 🙂