تشریح شرایط پیچیده در شهر باخموت؛ آیا نیروهای روسی به دام افتاده اند؟ + ویدیو

تشریح شرایط پیچیده در شهر باخموت؛ آیا نیروهای روسی به دام افتاده اند؟ + ویدیو

کی یف مدعی است که نیروهای روسی بعد از به کنترل درآوردن باخموت بعد از یک نبرد چرخ گوشتی ۹ ماهه، به دام افتاده اند. مسکو مدعی است که کنترل کامل شهر شرقی باخموت را در اواخر هفته گذشته بدست آورده، پیروزی که در سمبلیک ترین نبرد جنگ اوکراین و با کشته شدن هزاران سرباز روسی و شبه نظامی گروه واگنر بدست آمده است. اوکراین این ادعای روس ها را اما رد کرده اما تایید کرده که نیروهای این کشور اکنون کنترل منطقه کوچکی از شهر باخموت را در اختیار دارند. اما در شرایطی که به نظر می رسد شرایط در باخموت برای مدافعان اوکراینی دشوار و سخت است، کی یف مدعی است که حضور نیروهای این کشور در شهر نقش مهمی در استراتژی شان برای خسته کردن و فرسایش نیروهای روسی، پیش از عملیات ضد حمله مورد انتظار این کشور داشته است، در حالی که نیروهای اوکراینی در حوالی شهر باخموت در حال انجام مانورها و در مواردی پیشروی هایی اندک هستند.

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

اکنون که شهر به تصرف نیروهای روسی درآمده، اوکراین مدعی است که شرایط در باخموت به نفع مدافعان است زیرا نیروهای اوکراینی توانسته اند در هفته های اخیر شهر باخموت را از شمال و جنوب محاصره کرده و با فراری دادن نیروهای روسی در حاشیه شهر، برای ضد حمله به نیروهای روسی که در داخل شهر مستقر هستند آماده می شوند. اگر چه مسکو کنترل داخل شهر باخموت را در اختیار دارد اما به گفته کارشناسان، پیروزی کرملین در این شهر شرقی یک برتری استراتژیک به شمار نمی آید زیرا نمی تواند به پایگاهی برای پیشروی های بیشتری در غرب اوکراین منجر شود. همچنین، در شرایطی که نیروهای واگنر با تمام قدرت تلاش می کردند در داخل شهر پیشروی کنند، نیروهای اوکراینی به سرعت ضدحمله هایی را در زمین های شمالی و جنوبی اطراف شهر اجرا کردند که باعث شده شهر از سه طرف به محاصره نیروهای اوکراینی در بیاید.

در ویدیویی که در ادامه مطلب می بینید و در روزهای اخیر از نبرد در اطراف شهر باخموت منتشر شده، یک سرباز اوکراینی در خندق های اطراف شهر دیده می شود که به تنهای با چند سرباز روسی درگیری شده و بعد از تبادل آتش، همه آن ها را از پای در می آورد.

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

اکنون کی یف ارتفاعات مشرف به شهر باخموت را در اختیار دارد و تمامی واحدهای روسی از چند جهت در تیررس و دید توپخانه های اوکراین قرار دارند. مهم تر از همه برای اوکراینی ها اینکه تعداد زیادی از نیروهای روسی در باخموت کشته شده و روحیه آن ها به شدت آسیب دیده، در حالی که برای این تلفات سنگین تنها منطقه کوچکی از خط مقدم ۱,۵۰۰ کیلومتری را تصرف کرده اند و اوکراین برای اولین ضد حمله بزرگ خود در این جنگ ۱۵ ماهه آماده می شود. سیرسکی، فرمانده نیروهای زمینی ارتش اوکراین بعد از گزارش ها در مورد تسخیر کامل شهر باخموت توسط نیروهای واگنر، گفت: «علیرغم این واقعیت که اکنون ما تنها بخش کوچکی از باخموت را در کنترل داریم، ارزش دفاع از آن اهمیت خود را از دست نمی دهد».

هانا مالیار معاون وزیر دفاع اوکراین نیز تصریح می کند: «این موضوع به ما این فرصت را می دهد که در صورت تغییر وضعیت، وارد شهر شویم. و این اتفاق قطعاً رخ خواهد داد. دشمن نتوانسته باخموت را محاصره کند. آن ها بخشی از ارتفاعات اطراف شهر را از دست داده اند. پیشروی مداوم نیروهای ما در اطراف شهر، حضور دشمن را به شدت دچار مشکل خوهد کرد. نیروهای ما شهر را تقریباً محاصره کرده اند که ما به فرصت نابودی دشمن را می دهد».

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

در این میان، سرویس های امنیتی بریتانیا و اوکراین مدعی شده اند که روسیه در حال تقویت نیروهای خود در اطراف باخموت با چندین یگان نظامی است، در شرایطی که یووگنی پریگوژین فرمانده شبه نظامیان واگنر گفته است که در تاریخ ۲۵ می نیروهایش را برای استراحت و آموزش از باخموت خارج خواهد کرد. بدین ترتیب روسیه مجبور خواهد بود که نیروهای واگنر را با نیروهای ارتش خود جایگزین کرده یا خطر از دست دادن کنترل شهر را بپذیرد. پریگوژین ماه هاست که با فرماندهای نظامی روسی درگیری دارد و در انظار عمومی از آن ها به خاطر شکست در پیشروی و تامین نکردن تسلیحات و مهمات نیروهای واگنر انتقاد کرده است.

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

علیرغم انتقادهای تند پریگوژین از کرملین، ولادیمیر پوتین تسخیر شهر باخموت را به نیروهای روسی و شبه نظامیان واگنر تبریک گفت. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای واگنر با پشتیبانی نیروهای روسی توانسته اند شهر را تصرف کنند اما ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین مدعی شد که شهر باخموت به طور کامل به تصرف نیروهای روسی در نیامده است. با این وجود، منابع روسی و اوکراینی از تداوم درگیری ها در شمال باخموت و حاشیه جنوبی شهر خبر می دهند. گفته می شود که درگیری ها در منطقه اینوانیوسک در ۴ مایلی غرب باخموت، استوپوچکی در ۸ مایلی جنوب غربی و بیلا هورا در ۷.۵ مایلی جنوب غربی این شهر ادامه دارد. همزمان نیروهای روسی از حملات نیروهای اوکراینی در نزدیکی کلیشچیوکا در ۴ مایلی جنوب غرب شهر خبر می دهند.

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

در ۱۹ ماه می بود که نیروهای اوکراینی از بازپس گرفتن نزدیک به ۱.۵ مایل مربع در نزدیکی های شهر باخموت خبر دادند. تصاویر منتشر شده در هفته های اخیر نیز نشان می دهد که نیروهای روسی در اطراف باخموت در حال فرار و عقب نشینی هستند در حالی که پیشروی نیروهای اوکراینی با تانک و واحدهای مکانیزه دیده می شود. نبرد باخموت که بیش از ۹ ماه ادامه داشته به نبردهای خندقی جنگ جهانی اول تشبیه شده است و در حملات موج انسانی روسیه، ده ها هزار نفر از نیروهای این کشور در باخموت کشته شده اند. تلفات هر دو طرف در این نبرد ده ها هزار نفر بوده و نیروهای واگنر که به تنهایی حدود ۵۰,۰۰۰ نفر از زندانیان را به خدمت گرفته، نزدیک به ۴۰,۰۰۰ نفر از نیروهایش را در این شهر از دست داده است (کشته یا زخمی).

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

علاوه بر اینکه به باور کارشناسان تسخیر این شهر نمی تواند پایگاهی برای پیشروهای بیشتر نیروهای روسی ایجاد کند، ضدحملات مداوم اوکراینی ها در شمال، غرب و جنوب غربی باخموت باعث می شود که هر گونه پیشروی نیروهای روسی فراتر از شهر باخموت در آینده نزدیک بسیار دشوار باشد. همچنین اعلام این خبر که نیروهای واگنر از شهر عقب نشینی خواهند کرد (چه این عقب نشینی صورت بگیرد و چه یک تاکتیک برای گمراه کردن نیروهای اوکراینی باشد) نشان می دهد که پریگوژین نمی خواهد هیچ عملیات تهاجمی دیگری به سمت غرب باخموت را انجام دهد.

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

در فاصله ۳۴ مایلی از پایتخت منطقه دونتسک که تحت کنترل روسیه و اوکراینی های روس تبار مورد حمایت این کشور است، باخومت یک مرکز صنعتی بسیار مهم بود که با معادن نمک و سنگ گچ احاطه شده و روزگاری ۸۰,۰۰۰ نفر جمعیت داشت، در حالی که جمعیت اوکراین به ۴۳ میلیون نفر می رسد. این شهر که بعد از انقلاب بولشویک ها نام آن به آرتیومووسک تغییر کرد به خاطر تولید شراب نیز شناخته می شد. اما این شهر اکنون ویرانه ای از ساختمان های فرو ریخته است.

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

علیرغم اینکه نیروهای اوکراینی کنترل خود بر مراکز داخل شهر باخموت را از دست داده اند اما پیشروی هایی در جاده های حیاتی و استراتژیک اطراف شهر داشته اند و تلاش دارند که از شمال و جنوب نیروهای روسی که در داخل شهر هستند را محاصره کنند. رهبران نظامی اوکراینی مدعی هستند که مقاومت چند ماهه آن ها در باخموت ارزشش را داشته زیرا توانایی روسیه در نقاط دیگر میدان نبرد را کاهش داده و باعث شده اوکراینی ها بتوانند در این نقاط پیشروی هایی داشته باشند. سرهنگ یوهن مژویکین فرمانده نیروهای ویژه مدافع باخموت روز پنج شنبه تصریح کرد: «ایده اصلی خسته کردن و سپس حمله کردن به آن ها بود».

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

روسیه برای جبران عقب نشینی هایش در حاشیه شمالی و جنوبی شهر باخموت نیروهای خود را در این منطقه تقویت کرده است اما این موضوع می تواند موقعیت روس ها در جبهه های دیگر را تضعیف کند. پوتین به شدت به پیروزی در باخموت نیاز داشت، جایی که تمرکز اصلی نیروهای روسی در ماه های اخیر بود، به ویژه بعد از اینکه عملیات های زمستانی نیروهایش برای تصرف دیگر شهرهای اوکراین با شکست مواجه شد. دستاوردهای تاکتیکی اوکراینی ها در خارج از شهر باخموت شاید مهم تر از آن چیزی باشند که به نظر می رسند. فیلیپ اوبراین، استاد مطالعات استراتژیک دانشگاه سنت اندروز در این باره می گوید: «تقریباً چنین است که اوکراینی ها از ضعف خطوط روس ها استفاده کرده اند. ارتش روسیه تلفات بسیار سنگینی را متحمل شده است و در اطراف باخموت چنان خسته شده اند که دیگر نمی توانند پیشروی کنند».

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

نیروهای اوکراینی مستقر در حوالی و داخل شهر باخموت تا یک ماه پیش بمباران مداوم و سنگین توپخانه روسیه را تحمل می کردند. سپس نیروهای اوکراینی در شرق شهر شانسی برای پیشروی یافتند بعد از اینکه پهپادهای جاسوسی نشان داد که جناح شرقی نیروهای روسی وارد فاز دفاعی شده اند. بعد از نبردهای سنگین برای هفته ها، واحدهای اوکراینی اولین پیشروی های خود را به سمت حوالی شهر باخموت از زمان مورد حمله قرار گرفتن در ۹ ماه قبل تجربه کردند. به گفته سرهی چرواتری، سخنگوی فرماندهی عملیات شرق ارتش اوکراین، به طور کلی، نزدیک به ۲۰ کیلومتر مربع از منطقه اطراف باخموت بازپس گرفته شده است و هر روز صدها متر دیگر آزاد می شود: «پیش تر ما تنها خطوط را حفظ کرده و نمی گذاشتیم روس ها بیشتر از این به سمت قلمرو ما پیشروی کنند. اتفاقی که اکنون افتاده اولین پیشروی های ما از شروع نبرد است».

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

تسخیر شهر باخموت نیز روسیه را به تصرف کامل منطقه باخموت نزدیک نمی کند، چیزی که پوتین آن را هدف خود از شروع حمله به اوکراین اعلام کرده است. بلکه به گفته کارشناسان، تصرف باخموت در را برای نبردهای فرسایشی و پرتلفات در مسیر اسلوویانسک یا کوستیانتینیوکا در ۱۲ مایلی شهر باز می کند. در هفته گذشته، چند روز قبل از اینکه روسیه مدعی شود تمام شهر باخموت به تصرف نیروهای این کشور درآمده اند، نیروهای اوکراینی تنها چند ساختمان را در این شهر در اختیار داشتند که دائماً زیر بمباران توپخانه روسیه قرار داشت در حالی که تعداد و تسلیحات و مهمات آن ها از مهاجمان روسی کمتر بود و روزهای کابوس واری را تجربه می کردند.

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

تسلط توپخانه روسیه همزمان با موج های انسانی بی وقفه از شبه نظامیان واگنر چنان درمانده کننده بود که نیروهای اوکراینی نمی توانستند موقعیت های خود را برای مدت طولانی نگه دارند. تاراس دیاک، فرمانده واجد ویژه نیروهای داوطلب می گوید: « اهمیت ماموریت ما برای ماندن در باخموت در منحرف کردن توجه قدرت نظامی قابل توجه دشمن بوده است. ما بهای سنگینی برای این موضوع می پردازیم. جناح های شمالی و شرقی که توسط اوکراین بازپس گرفته شده در نزدیکی دو بزرگراهی قرار دارند که به شهر چاسیو یار، شهری در ۶ مایلی باخموت منتهی می شود که مسیرهای تامین تجهیزات لجستیکی حیاتی هستند. چیزی که جاده زندگی لقب گرفته است».

آیا نیروهای روسیه در باخموت به تله افتاده اند؟

عبور نیروهای اوکراینی از این جاده معمولاً با بمباران شدید نیروهای روسی همراه بود که روی ارتفاعات استراتژیک همان حوالی مستقر شده بودند. بدین ترتیب خودروهای زرهی و کامیون هایی که برای تقویت مدافعان اوکراینی حاضر در باخموت، از این جاده عبور می کردند هدف قرار گرفته و نابود می شدند. اکنون که این ارتفاعات به دست نیروهای اوکراینی افتاده است، نیروهای این کشور در داخل و اطراف شهر باخموت فضایی برای تنفس پیدا کرده اند. دیاک که در باخموت مستقر است، روز پنجشنبه در این باره گفت: «این موضوع به ما کمک می کند که زنجیره های لجستیکی جدیدی برای رساندن مهمات و تخلیه پسران کشته و زخمی شده طراحی کنیم. اکنون رساندن آذوقه، تعویض نیروها و تخلیه ها آسان تر شده است».

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۳ نظر

ورود