۶ عادت روانشناختی مضر که به زندگی ما آسیب می زنند

۶ عادت روانشناختی مضر که به زندگی ما آسیب می زنند

داشتن رابطه ی خوب با دیگران از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که ارتباطات اجتماعی نقش مهمی در زندگی ما دارند. با این حال، زمانی که صرف ساخت یک رابطه می شود همیشه نتایج مثبتی ندارد. اگر متوجه شدید که هر چه می گذرد زمان بیشتری را صرف نگرانی برای نظرات دیگران درباره ی خودتان می کنید، وقتش رسیده که در زندگی خود تجدیدنظر کنید.

۱- قدرت نه گفتن ندارید

تعداد کارهایی که برای دیگران انجام می دهید بیشتر از کارهای خودتان است. کمک کردن، مشاوره دادن، خردی کردن، مراقبت کردن، پول قرض دادن… اما اگر از شما بپرسند که این افراد برای شما چه کرده اند، احتمالاً مدت ها طول می کشد تا بتوانید پاسخی برای این سؤال پیدا کنید.

چه باید کنید؟ کارهای خودتان را در اولویت شماره یک تان قرار دهید. اگر کسی سعی دارد به شما قبولاند که آدم خودخواه و قدرنشناسی هستید، احتمالاً قصد دارد احساسات شما را به نفع خود هدایت کند.

۲- به دنبال تأیید دیگران هستید

شما احساس اعتماد به نفس نمی کنید و دائماً سعی می کنید از کسانی که نظر آن ها برایتان اهمیت دارد تأیید بگیرید. شما برا تحسین شدن از سوی رئیس، همکاران، دوستان و آشنایان تان کاری را انجام می دهید. اگر تأیید مورد نظرتان را بگیرید احساس می کنید که کار خوبی انجام داده اید. اما اگر بازخورد دلخواه تان را نگیرید، احساس می کنید کار بی اهمیت یا بدی انجام داده اید.

چه باید کنید؟ باید تصمیم بگیرید که خوب هستید و مجبور به ثابت کردنش نیستید. به جای آنکه دنبال تأیید دیگران باشید، برای رسیدن به اهداف تان تلاش کنید. در شغل تان پیشرفت کنید، از سلامت تان مراقب کنید، عشق بورزید و دوست داشته شوید. اعتماد به نفس یار باوفای شما خواهد شد و دیگر نیازی به تأیید دیگران احساس نخواهید کرد.

۳- همیشه کوتاه می آیید

شما جر و بحث نمی کنید، شکایت نمی کنید، تقلا نمی کنید و از حق خودتان دفاع نمی کنید. راحت تر این است که همه چیز را بپذیرید، صبور، ساکت و خوب باشید تا دعوایی به پا نشود. اما این توهمی بیش نیست؛ اگر نظر خودتان را بیان نکنید، هیچکس نمی فهمد که نظری دارید.

چه باید کنید؟ به خودتان اجازه دهید نظر خودتان را داشته باشید. شما مجبور نیستید به دنبال حمایت کسانی باشید که صدای بلندتر و اعتماد به نفس بیشتری نسبت به شما دارند. وقتی نظر خود را با صراحت ابراز می کنید، فردیت خود را نشان می دهید. برخورداری از احترامی که سزاوارش هستید بسیار مهم تر از این است که یک بار رضایت خاطر دیگران را داشته باشید.

۴- خودتان را درمورد احساسات دیگران مقصر می دانید

اگر نتوانید خواسته ی کسی را برآورده کنید یا افکار، انتظارات یا احساسات کسی را حدس بزنید، زیاد عذرخواهی می کنید. خشم، دلخوری، اندوه و نارضایتی – احساسات منفی دیگران شما را می ترساند و به شما احساس گناه می دهد.

چه باید کنید؟ باری که سعی دارید به دوش بکشید را به زمین بگذارید – مسئولیت احساسات، مشکلات و انتظارات دیگران. وقتی احساس گناه به شما هجوم می آورد، به این فکر کنید که خود آن شخص برای حل مشکل خود چه قدمی برداشته است.

۵- مرزبندی ای برای خودتان ندارید

همیشه حاضرید برای هر کسی همه کار انجام دهید. اگر کسی مشکل اضطراری ای پیدا کنید، همه ی کارهایتان را رها می کنید، تا سر دیگر شهر می روید و بی چشمداشت مشکل او را حل می کنید. همیشه می توانید از کارتان بزنید، اما نمی توانید از کمک به دیگران خودداری کنید.

چه باید کنید؟ به برنامه ی معمول زندگی تان فکر کنید و بر اساس آن به دیگران پاسخ دهید. اگر آخر هفته ها به گردش می روید، بگویید که فقط تا آخر روز کاری می توانید روی پروژه کار کنید. نباید هیچ عذر و بهانه ای بیاورید. شما باید همیشه اولویت اول خودتان باشید.

۶- کارهایی انجام می دهید که علاقه ای به آن ها ندارید

زندگی شما با خواسته های دیگران احاطه شده – والدین، اقوام، دوستان و آشنایان تان. شما به ندرت درخواستی را رد می کنید، به همین دلیل وقت تان به تکه های کوچک زیادی تقسیم می شود که هیچ کدام شان هم برای خودتان نیست.

چه باید کنید؟ زمان خودتان را برای استراحت، انجام کارهای خانه، پیاده روی، تفریح یا مسافرت تقسیم کنید. یک روز را به این اختصاص دهید که هر چه خودتان دل تان می خواهد انجام دهید. اولویت هایتان را مشخص کنید و هر بار پیش از به عهده گرفتن کار دیگران خوب فکر کنید.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود