۲ مجری صدا و سیما استاد دانشگاه شریف شدند؛ پشت پرده اخراج اساتید دانشگاه ها

۲ مجری صدا و سیما استاد دانشگاه شریف شدند؛ پشت پرده اخراج اساتید دانشگاه ها

پس از اخراج گسترده ی اساتید از دانشگاه های کشور، خبر استخدام دو مجری خبرساز صدا و سیما، امیرحسین ثابتی و عباس موزون در دانشگاه شریف برای تدریس در ترم جدید این دانشگاه جنجال برانگیز شده است. امیرحسین ثابتی مجری برنامه «جهان آرا» در شبکه افق است و عباس موزون اجرای برنامه «زندگی پس از زندگی» در شبکه چهار سیما را برعهده دارد.

علاوه بر این دو مجری، سجاد صفارهرندی، فرزند محمدحسین صفارهرندی وزیر ارشاد دولت اول محمود احمدی نژاد نیز به عنوان یکی دیگر از اساتید جدید دانشگاه شریف معرفی شده است. سجاد هرندی عضو ستاد انتخاباتی محمود احمدی‌ نژاد و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۶ بود.

سریال اخراج اساتید دانشگاه های کشور در دولت ابراهیم رئیسی، که از شهریور سال ۱۴۰۰ با اخراج بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه دانشگاه آزاد آغاز شد، از سال گذشته به دنبال حوادث رخ داده در کشور و به ویژه در هفته های گذشته سرعت بیشتری به خود گرفته است، موضوعی که انتقادات زیادی را به دنبال داشته است. تنها در این ۲ سال بیش از ۶۵ استاد تراز اول دانشگاهی اخراج شده اند که اغلب آن ها از رشته های علوم انسانی بوده اند.

دکتر علی شریفی زارچی، استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف، هفته ی گذشته در توییتی جنجالی مدعی اقدام مخفیانه ی دولت ابراهیم رئیسی برای جذب ۱۵ هزار عضو هیأت علمی همسو به صورت سهمیه‌ ای در دانشگاه‌ های کشور شده بود. او با «فاجعه» خواندن این تصمیم، سکوت جامعه ی علمی در برابر آن را «خیانت به ایران» عنوان کرده بود.

در حالی که در روزهای گذشته خبرهای متعددی از اخراج اساتید دانشگاه های مختلف کشور به گوش می رسید، شریفی زارچی نیز روز شنبه در توییتر خود خبر اخراجش از دانشگاه شریف را اعلام کرد.

اخراج اساتید

جنجال اخراج سریالی اساتید دانشگاه های کشور، روز گذشته با انتشار خبر استخدام ناگهانی ۲ مجری صدا و سیما، امیرحسین ثابتی و عباس موزون و سجاد صفارهرندی، فرزند وزیر ارشاد دولت محمود احمدی نژاد در دانشگاه شریف به اوج رسید.

ثابتی و صفارهرندی قرار است در ترم جدید دانشگاه شریف درس «انقلاب اسلامی ایران» را تدریس کنند و موزون نیز تدریس درس «آیین زندگی» را برای ترم جدید این دانشگاه برعهده گرفته است.

اخراج اساتید

اخراج اساتید

اخراج اساتید

خبر استخدام این چهره ها در دانشگاه شریف به دنبال اخراج گسترده ی اساتید دانشگاه های مختلف کشور با انتقاد کاربران فضای مجازی مواجه شد.

امیرحسین ثابتی که با اظهارنظرهای جنجالی اش شناخته می شود و از جمله چهره های غیر ورزشی ای بود که به جام جهانی قطر اعزام شده بودند، با بالا گرفتن اعتراض ها روز گذشته در رشته توییتی در پاسخ به منتقدان حضورش در دانشگاه نوشت:

صبح امروز تعدادی از اکانت های فیک توییتر، کانال های اصلاح طلب و ضدانقلاب پروژه مشترکی را شروع کردند؛ چرا امیرحسین ثابتی قرار است از مهرماه در دانشگاه شریف درس انقلاب اسلامی را تدریس کند؟

چرا نباید در دانشگاه تدریس کنم؟ مگر قرار است با ۱۵ سال تحصیل در رشته علوم سیاسی از مقطع لیسانس تا فوق لیسانس و دکترا، بروم فیزیک کوانتوم درس بدهم؟

لذا ارتباط این مساله را با اخراج فلان استاد از این دانشگاه متوجه نمی شوم. چون نه قرار است رشته او را درس بدهم و نه قرار است در دانشگاه شریف هیات علمی شوم.

چطور تدریس یک فارغ التحصیل علوم سیاسی در رشته انقلاب برایشان عجیب است اما در برابر تدریس زبان عادل فردوسی پور در دانشگاه شریف تعجب نمیکنند و حتی برایشان مساله نیست؟ آنها از اثرگذاری بنده حقیر ناراحتند. اهمیتی هم ندارد چون این تازه اول کار است.

اخراج اساتید

واکنش ها به اخراج گسترده اساتید دانشگاه های کشور

خبر تدریس امیرحسین ثابتی در دانشگاه شریف با حمایت چهره های اصولگرایی همچون علی اکبر رائفی پور و حمید رسایی مواجه شده است.

رائفی پور در توییتر خود نوشت:

مگه جیغ های بنفشتون گوش مردم دنیارو کر نکرده که باید حرف مخالف رو شنید؟

خوب اینکه نگرانی نداره برید سر کلاسش به چالش بکشیدش.

رسایی نیز در توییتی نوشت:

تدریس دروسی مثل انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها، بیش از آنکه متن‌محور باشد، استادمحور است. استفاده از اساتیدی که نسبت به محتوای این درس غیرت و تسلط داشته باشد و با دانشجوی پرسشگر و اشکال ‌کننده بجوشد از بدیهیات است. اگر تا الان مثل  امیرحسین ثابتی راانتخاب نکرده‌اند کوتاهی کرده‌اند.

اخراج اساتید

اخراج اساتید

حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه «کیهان» نیز با انتشار مطلبی تحت عنوان «در سر هزار فتنه نیرنگ‌های رنگی!» در این روزنامه، از اخراج گسترده ی اساتید دانشگاه های کشور استقبال کرد.

شریعتمداری در بخشی از این مطلب نوشته:

اخراج اساتید

چند تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها که در جریان اغتشاشات پائیز سال گذشته نه فقط از اغتشاشات و اغتشاشگران حمایت کرده بودند بلکه در پاره‌ای از موارد با اراذل و اوباش اغتشاشگر در جنایت علیه مردم مظلوم این مرز و بوم همراه بوده‌اند، از دانشگاه اخراج شده‌اند و این کمترین و پیش‌پا افتاده‌ترین مجازات در مقابل اقدامات پلشت و غیر‌انسانی آنهاست.

آن‌ها به وضوح می‌دانستند که آشوب‌ها از سوی دشمنان تابلودار نظام و مردم ایران طراحی شده و به صحنه آمده است.  این چند به اصطلاح استاد! با اجرای دستورالعمل صهیونیست‌ها علیه مردم کشورشان همراه بوده‌اند!

دیروز برادران متعهد و صاحبنظرمان آقایان دکتر امیر‌حسین ثابتی و عباس موزون به عنوان استاد مدعو برای تدریس انقلاب اسلامی و آئین زندگی به دانشگاه شریف دعوت شده بودند. انتشار این خبر بلافاصله با هجوم همه‌جانبه گروه‌های غربگرا و برخی از مدعیان اصلاحات رو‌به‌رو شد. چرا؟! تنها استناد آن‌ها به تعهد این دو برادر به اسلام و انقلاب اسلامی و ضدیت بار‌ها اعلام شده آنان با دشمنان نشان‌دار ایران اسلامی است! غربگرا‌ها جرأت نکرده‌اند به توان علمی آن‌ها کمترین ایرادی بگیرند. چرا؟! چون به وضوح می‌دانند که اگر پای مباحثه و آزمونی در میان باشد، بر بی‌سوادی خود مهر تأیید زده‌اند. توئیت می‌زنند که امیر‌حسین ثابتی علیه دانشجویان شریف موضع گرفته است! و جرأت نمی‌کنند بگویند او به فحش‌های رکیکی که عده‌ای اندک و کم‌شمار در جریان اغتشاشات بر زبان رانده و سلف‌سرویس دانشگاه را به آتش کشیده بودند اعتراض کرده و نوشته بود این عده، حیثیت انبوه دانشجویان شریف را به بازی گرفته و به شخصیت اساتید محترم این دانشگاه اهانت کرده‌اند و…

اخراج اساتید

همچنین محمدرضا عارف، عضو هیأت جذب دانشگاه شریف از استعفای خود از این هیأت به دلیل نارضایتی از روند حاکم بر هیأت های جذب در دانشگاه ها خبر داده است.

پس از اخراج دکتر علی شریفی زارچی از دانشگاه شریف، مسئولان این دانشگاه مدعی شدند محمدرضا عارف به دلیل عضویت در هیأت جذب این دانشگاه در میان رأی دهندگان به اخراج شریفی زارچی بوده، ادعایی که تکذیب مشاور عارف را به دنبال داشت. به گفته ی وی، عارف از مخالفان اخراج این استاد بود.

یک روز بعد، محمدرضا عارف ضمن اعلام استعفای خود از هیأت جذب دانشگاه شریف، از روند حاکم بر هیأت‌های جذب در دانشگاه‌ها گلایه و اظهار کرد:

دخالت‌های مخرب نهادهایی که هیچ ربطی به مسایل درون دانشگاه ندارند در مباحث درون دانشگاه، استقلال دانشگاه را مورد هدف قرار داده است.

همچنین روز گذشته کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران به ریاست محمدرضا عارف با صدور بیانیه ای ضمن انتقاد شدید از دخالت فراوان نهاد‌های امنیتی -اطلاعاتی در رابطه با مباحث درون دانشگاه و تلاش در امنیتی کردن نهاد دانشگاه، تاکید کرد:

نهادهای غیر مسئول مانند وزارت کشور به جای دخالت در امور دانشگاه ها به انجام وظائف قانونی خود از جمله ارتقاء امنیت کشور بپردازند.

معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دولت حسن روحانی در توییتی در واکنش به اخراج سریالی اساتید نوشت:

لیستی از اسامی ۵۸ استاد دانشگاه منتشر شده که گفته می شود در دولت سیزدهم‌ اخراج یا تعلیق شده اند!

شما را به خدا انتقام ناکارآمدی و عدم موفقیت خودتان را از دانشگاه نگیرید!

برای رشد و اعتلای ایران به دانشگاه تراز جهانی نیازمندیم!

این نحوه برخورد با دانشگاهیان در تاریخ بی سابقه است!

اخراج اساتید

صادق زیباکلام، استاد سابق دانشگاه تهران که خود نیز پس از پس از حوادث سال گذشته ی کشور از تدریس در دانشگاه منع شد، روز گذشته در گفتگویی با وبسایت «خبرآنلاین» درباره ی اخراج اساتید دانشگاه های کشور گفت:

اخراج اساتید

بنظر من مشکل سیاسی است و اساتیدی که اخراج می شوند اساتیدی هستند که به دانشجویانی که اخراج یا تعلیق شده اند همدردی نشان دادند و به همین دلیل اخراج می شوند. به هیچ وجه مسائل علمی و آموزشی آنها مطرح نیست و برای گرفتن زهر چشم از اساتید دیگر که شما دخالت نکنید چرا که پس فردا که اول مهر شد اگر دانشگاه دانشجویانی را تعلیق یا اخراج کرد اساتید بدانند که اگر خواسته باشند دخالت کنند و از دانشجویان حمایت کنند خودشان با خطر اخراج روبرو هستند.

البته گلایه بسیار بزرگ من از هیات علمی و اساتیدی است که این اخراج ها را می بینند ولی متاسفانه سکوت می کند و این خیلی دردآور است. وقتی اساتید حمایت نمی کنند باعث می شود که دولت آقای رئیسی بدانند که اگر از بهشت زهرا صدایی در بیاید از خیلی از اساتید دانشگاه متاسفانه صدایی در نمی آید و این خیلی تاسف برانگیز است.

یک ادعا درباره پشت پرده اخراج سریالی اساتید دانشگاه ها

اخراج اساتید

روزنامه «اعتماد» در مطلبی مدعی شده تیم جبهه پایداری در پشت پرده ی پروژه ی خالص سازی دانشگاه ها از طریق تصفیه ی اساتید و دانشجویان قرار دارد.

در بخشی از این مطلب آمده:

اساتید منتقد کشور، امکان حضور در دانشگاه‌ها را یکی یکی از دست می‌دهند و جای خود را به اعضای جبهه پایداری و… می‌دهند. روندی که برخی تحلیلگران از آن ذیل عنوان انقلاب فرهنگی دوم یاد کردند و خواستار شفاف‌سازی درباره تبعات آن شدند. تصمیماتی که ریشه آن را باید در تصمیمات معاون سیاسی سابق وزارت کشور ردیابی کرد.

اما پس از آغاز پروسه خالص‌سازی در دولت، مجلس و نهادهای تصمیم‌ساز، مشخص شد که پشت پرده خالص‌سازی در دانشگاه‌ها هم تیم جبهه پایداری قرار دارد. به همین دلیل است که بلافاصله پس از اخراج اساتید برجسته دانشگاهی در شریف، اعضای جبهه پایداری یا برخی اساتید دانشگاه امام صادق جایگزین آنها شده‌اند.

در فاز بعدی قرار است روند تصفیه دانشجویان را دربر بگیرد. برای این منظور جبهه پایداری به دنبال آن است که سازمان سنجش را از ذیل وزارت علوم خارج ساخته و به عنوان زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند. در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم تیمی قرار دارند که ریل‌گذاری‌های تقنینی را برای جایگزینی دانشجویان مستقل با گروه‌های سمپات پایداری و انقلابی را برنامه‌ریزی می‌کنند.

حیرت‌انگیز اینکه با خروج اساتید برجسته دانشگاهی افرادی جایگزین می‌شوند که از حداقل‌های لازم برای تدریس در بزرگ‌ترین دانشگاه‌های کشور برخوردار نیستند. اسامی امیرحسین ثابتی یا عباس موزون، مجریان صداوسیما برای تدریس در دانشگاه شریف، این پرسش را در افکار عمومی شکل داده که در دانشگاه‌های کشور چه می‌گذرد؟ ثابتی، عضو جبهه ‌پایداری و از چهره‌های نزدیک به سعید جلیلی قرار است در دانشگاه شریف به دانشجویان درس «انقلاب اسلامی» بدهد! همزمان هم اعلام شده است عباس موزون، دیگر مجری صداوسیما نیز قرار است به دانشجویان دانشگاه شریف درس «آیین زندگی» بدهد! روندی که باعث شد کانون صنفی استادان دانشگاه از امنیتی کردن نهاد دانشگاه و استخدام افراد همسو با حکومت انتقاد کرده و اعلام کند، روند برکناری اساتید منتقد شتاب گرفته و بسیاری از این موج به عنوان انقلاب فرهنگی جدید نام می‌برند.

براساس اطلاعات دریافتی به «اعتماد»، روند خالص‌سازی‌ها قرار نیست در همین نقطه متوقف شود و سایر حوزه‌ها را نیز در بر می‌گیرد. در فاز بعدی قرار است دامنه خالص‌سازی‌ها متوجه دانشجویان شود.

به گزارش «اعتماد»، تنها در زمان دولت سیزدهم بیش از ۶۵ استاد تراز اول دانشگاهی از محیط دانشگاهی اخراج شده‌اند. اساتیدی که هر کدام از آنها نام بلندی در عرصه دانشگاهی دارند اما از آنجا که حاضر نشده‌اند استقلال خود را صرف بازی‌های سیاسی و جناحی ساختار یکدست کنند، حکم اخراج آنها صادر شده است. باید دید پرده نهایی این رویارویی‌ها قرار است به کجا ختم شود؛ بسیاری از اساتید و تحلیلگران معتقدند ساختار یکدست طی ۱۰ ماه گذشته و پس از فوت مهسا امینی در حال اتخاذ تصمیماتی است که به‌طور مستقیم زندگی اقشار متوسط را تحت‌الشعاع قرار داده است. ادامه این روند ممکن است دورنمایی نگران‌کننده را برای کشور در پی داشته باشد.

مطالب مرتبط
دیجیاتو
۹ نظر

ورود

  • احسان شهریور ۶, ۱۴۰۲

    این روزها در جواب ابله ها موزیک دورچی رو پیشکش میکنم براشون.امثال ثابتی و رسایی و رائفی پور و… یک نسل موزیک دورچی رو روانه ذهن های بیمارشون میکنه.
    همونکه …..

  • Ramin شهریور ۶, ۱۴۰۲

    ایران داره میشه ترکیبی از طالبان افغانستان, کره شمالی و میانمار, تبدیل به جهنمی بشه که زندگی تو افغانستان, کره شمالی و میانمار واسه ملت یه آرزو بشه.

  • علی شهریور ۶, ۱۴۰۲

    اتفاقا توی دانشگاه آزاد هم به اسم هیئت علمی وابسته داره همین اتفاق می افته.

  • امید شهریور ۷, ۱۴۰۲

    سیصد شاخه گل سرخ ویک شاخه گل نصرانی. مارا ز سر بریده می ترسانی. این ملت تو ماشین ترمز بریدن

  • علی شهریور ۸, ۱۴۰۲

    داریم رسما به جهنم تبدیل میشیم هر جا رو نگاه کنی شده گرونی بدبختی سرکوب قتل انسان های بیگناه

  • حسین شهریور ۹, ۱۴۰۲

    چرا فقط یک بخشی از ماجرا رو روایت می‌کنی و قصه رو فقط از زبون اونهایی که از دانشگاه رفتن روایت می‌کنی؟
    چرا نمیگی زارچی پیمانی بود، هیئت علمی نبود؟

  • پرنیان شهریور ۱۱, ۱۴۰۲

    تا کی می خواید به جای حل مشکل صورت مسئله رو پاک کنید فکر می کنید با اینکارر اعتراض مردم کمتر میشه ؟؟؟ بدترشم می کنید

  • یه شهروند شهریور ۱۲, ۱۴۰۲

    یه مشت دزد وویژه خوار اموال مردم محاصره کردند.
    مثل غارتگر شغالی که به لاشه رسیده در حال پاره کردن اجساد و عقده گشایی هستند مثل … و…

  • حسن مهر ۲۲, ۱۴۰۲

    جمهوری اسلامی همه چیز رو از مردم ایران گرفت، فقط مونده بود تحصیلات که اونم از ایران و ایرانی گرفت و مشتی بیسواد رو به اسم استاد روانه دانشگاه کرد تا همچنان به مثابه رژیم پلیسی و استالینیزم عمل کنه