آنچه که درباره طلاق مشروط مردان باید بدانیم و ۱۰ شرط طلاق همسر در دادگاه

آنچه که درباره طلاق مشروط مردان باید بدانیم و ۱۰ شرط طلاق همسر در دادگاه

حق طلاق ، معضلی برای آینده اقتصاد، سیاست ، سلامت و فرهنگ ایران عصر ۱۴۰۰ شده است. در سال ۹۷، بیش از ۱۴۰ هزار فقره طلاق در کشور ثبت شد که نشان می دهد، همچنان منحنی طلاق در کشور، در یک کانال صعودی بلند مدتی در حرکت است و به این راحتی، شیب نزولی پیدا نمی کند.

عدم رضایت جنسی زوجین، اختلافات قومی و فرهنگی، ازدواج در سن پایین و ده ها ناهنجاری دیگر که باید پیش از ازدواج برای آن راه حلی پیدا می شد تا بسیاری از طلاق ها در یک سال اول زندگی مشترک رقم نخورد، سبب شده تا غول ازدواج از ترس طلاق، خیلی ها را بترساند.

طلاق گرفتن زوجین خیلی سخت نیست. مرد می توانید به راحتی طلاق  بدهد.

مرد برای طلاق و برهم‌زدن بنیان خانواده، نیازمند دلیل و ادله‌ای نیست و حتی دادگاه نمیتواند در این خصوص رای به رد تقاضای طلاق شوهر بنا به مصالح خانواده صادر کند، زیرا درخواست طلاق از سوی مرد خود بالاترین دلیل طلاق است. با این حال، کارشناسان حقوق معتقدند که سیاستی دو گانه در موضوع طلاق وجود دارد.

تبعیض در حق طلاق باعث شده است تا معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری به فکر اصلاح این معضل باشد تا حق طلاق مردان مشروط به موارد ده گانه شود.

شرایط طلاق به درخواست زن 

  • استنکاف یا عجز شوهر از دادن نفقه
  • عسر و حرج مصرحه در ماده ۱۱۳۰ قانون مذکور
  • غیبت شوهر پیش از ۴ سال
  • وکالت زن در طلاق
  • توافق زوجین طبق مواد ۱۱۴۶ و ۱۱۴۷ قانون مدنی

در سال ۱۳۷۱ مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانونی مشتمل بر ماده واحده و هفت تبصره مقررات طلاق را اصلاح کرد. از تاریخ تصویب این قانون زوج هایی که قصد طلاق و جدایی از یکدیگر را داشتند بایستی جهت رسیدگی به اختلاف خود به دادگاه مدنی خاص مراجعه و اقامه دعوی می نمودند. چنانچه اختلافات فی مابین از طریق داگاه و حکمین که برگزیده دادگاه اند حل و فصل نمی گردید دادگاه با صدور گواهی عدم سازش آنان را به دفاتر رسمی طلاق می فرستد.

طلاق

۱۰ شرط پیشنهادی لایحه طلاق به درخواست مرد

۲۴  فروردین ۹۸، معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهور با هدف حمایت از بنیان خانواده و مقید و محدودسازی حق طلاق از سوی شوهر، لایحه پیشنهادی اصلاح ماده (۱۱۳۳) قانون مدنی را جهت بررسی و تصمیم هیئت دولت ارائه کرد. طبق این لایحه، مرد می تواند حسب مورد و با رعایت شرایط ذیل با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را ارائه دهد:

  • توافق زوجین برای طلاق
  • استنکاف زوجه از ایفای حقوق و وظایف قانونی، در صورت صدور حکم قطعی الزام زوجه به تمکین از زوج و خودداری زوجه از اجرای حکم قطعی دادگاه.
  • سوء رفتار و ناسازگاری و اعمال خشونت زوجه به حدی که ادامه زندگی زناشویی را برای زوج غیر قابل تحمل کند.
  • ابتلا زوجه به امراض غیر قابل علاج و ساری به نحوی که ادامه زندگی زناشویی برای زوج مخاطره ­آمیز باشد.
  • ابتلا به جنون و بیماری اعصاب و روان غیرقابل علاج زوجه، در مواردی که به جهت حدوث بعد از عقد، امکان فسخ برای زوج منتفی گردیده باشد.
  • نازایی غیرقابل علاج زوجه با نظر قطعی پزشک
  • محکومیت قطعی زوجه به مجازات حداقل ۵ سال حبس در صورتی که زوج مسبب ارتکاب جرم توسط زوجه نباشد.
  • صدور حکم قطعی علیه زوجه به هرگونه رابطه نامشروع با هر میزان مجازات.
  • اعتیاد زوجه به هرگونه مواد مخدر و روان گردان و مشروبات الکی
  • در صورت غایب مفقودالاثر بودن زوجه با رعایت مقررات غایب مفقود الاثر بودن (مواد ۱۰۲۹ و ۱۰۲۳ قانون مدنی)

حتما بخوانید: استان های رکورد دار طلاق در سال ۹۷

امیدواریم دولت، مجلس و قوه قضاییه، راهکاری برای رفع تبعیضات در حق طلاق پیدا کرده و شاهد شیب نزولی طلاق در کشور باشیم. آموزش درست و گسترده مسائل خانواد و سبک زندگی به کودکان و نوجوانان و دانشجویان باید جدی گرفته شود. این روش آموزشی سنتی جاری کشور، پاسخگوی نیازهای فردای ایرانیان نیست.

نظر شما درباره طلاق مشروط مردان چیست؟

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۳ نظر

ورود

  • rooz مهر ۱۳, ۱۳۹۸

    با درود
    به نظرم علاوه بر توضیحاتی که در مطلب داده شده ما نیاز داریم به فرهنگ سازی درون خانواده ها علی الخصوص سمت خانم های محترم
    نمیخام یکطرفه قضاوت کنم یا نظر شخصی بدم اما چیزی که پر واضحه اینه که کلی از جوونای این مملکت به خاطر یه قانون خیلی مسخره تر از حق طلاق مردان : افتادن تو زندان و زندگی و آبرو و آیندشون نابود شده باور کنین خیلیاشون با نیت خیر برای زندگی اومدن جلو اما اسیر این داستان تلخ شدن
    بهتره اگه حق طلاق رو از مردا میگیرن که مثلا عین بقیه دنیا بشه پس این مهریه رو هم حذف کنن که شلاق توهین و تهدید بانوان گرامی نشه

  • آنجل مهر ۱۳, ۱۳۹۸

    با سلام
    متاسفانه در قوانین جمهوری اسلامی هیچ چیزی بنفع زن نیست و فقط مهریه س که بنفع زناس و باعث میشه مردا خیلی کارارو نکنن

  • دقیقا نمیشه عقط قوانین ضد مرد تصویب بشه ، کجای این عدالت که مردی بخاطر مهریه بره زندان و زندگیش نابود بشه اردیبهشت ۲۰, ۱۳۹۹

    این عدالت نیست که قوانین فقط به نفع خانوما باشه ، اگه واقعا به فکر برابری هستن و کاهش امار طلاق هستن باید قانون مضحک مهربه را لغو کنن، که باعث زندانی شدن تباه شده و به باد رفتن کل سرمایه تازه داماد ها شده