با انواع قهوه و طرز تهیه آن ها آشنا شوید

با انواع قهوه و طرز تهیه آن ها آشنا شوید

قهوه انواع زیادی دارد و اگر سردرگم شده اید و نمی دانید کدام یک مناسب شما است، نگران نباشید چون ما در این مطلب می خواهیم به رایج ترین انواع قهوه بپردازیم و درباره ی طرز تهیه ی هر کدام آن ها توضیح دهیم.

گرچه پایه ی اغلب قهوه ها، اسپرسو است اما قهوه هایی هم هستند که پایه ی آن ها قهوه سیاه است و با قهوه سازهای دستی درست می شوند. پایه ی قهوه ای هم که در کافه ها سفارش می دهید اغلب قهوه اسپرسو است که با یک قهوه ساز خودکار تولید می شود.

در ادامه با انواع قهوه و طرز تهیه ی آن ها آشنا خواهیم شد.

۱- قهوه آفوگاتو (Affogato Coffee)

انواع قهوه و طرز تهیه آن ها

قهوه آفوگاتو بیشتر در ایتالیا یافت می شود و به عنوانی نوشیدنی ای برای روزهای گرم تابستان سرو می شود. آفوگاتو را اغلب به عنوان دسر سفارش می دهند.

درست کردن آن کار نسبتاً ساده ای است. یک یا دو اسکوپ بستنی وانیلی را داخل یک لیوان تامبلر بریزید و یک یا دو شات اسپرسو هم روی بستنی بریزید. قهوه آفوگاتوی شما آماده است. با این دسر خوشمزه مهمانان تان را بعد از غذا غافلگیر کنید.

۲- قهوه آمریکانو (Americano Coffee)

قهوه آمریکانو با آب و اسپرسو درست می شود. آمریکانو در واقع قهوه اسپرسویی است که به جای شیر، با آب درست شده. باور رایج این است که نام آن از عبارت «قهوه آمریکایی» (American Coffee) در دوران جنگ جهانی دوم گرفته شده، زمانی که آمریکایی ها برای اینکه قهوه ی بیشتری داشته باشند به اسپرسوهای خود آب اضافه می کردند و آنقدر به این کار عادت کرده بودند که وقتی به خانه های خود بازگشتند هم آن را ادامه دادند.

برای درست کردن قهوه آمریکانو کافی است آب را بجوشانید (حدود ۲۰۰ میلی لیتر)، یک دقیقه ای صبر کنید (از آب در حال جوش استفاده نکنید) و سپس آب را داخل یک فنجان یا ماگ بریزید. بعد از آن یک شات اسپرسو آماده کنید (۷۵ میلی لیتر یا بیشتر اگر می خواهید غلیظ تر باشد) و آن را روی آب داغ بریزید.

۳- قهوه کاپوچینو (Cappuccino Coffee)

باور رایج این است که نام قهوه کاپوچینو از راهبان، به خاطر شباهت رنگ رداهای آن ها به رنگ این قهوه گرفته شده. کاپوچینو شبیه قهوه لاته است، با این تفاوت که کاپوچینو به جای لیوان تامبلر، در فنجان سرو شده و معمولاً کف شیر و پودر کاکائو روی آن ریخته می شود.

یک شات اسپرسو آماده کنید و آن را داخل یک فنجان بریزید. سپس شیر بخار داده شده را به آن اضافه کنید (۱۵۰ میلی لیتر) و کف شیر بخار دیده را روی آن بریزید. در آخر هم پودر کاکائو را روی نوشیدنی بریزید. قهوه کاپوچینوی شما آماده است.

۴- قهوه لاته (Café Latte)

نام قهوه لاته از عبارت «قهوه شیر دار» به زبان ایتالیایی گرفته شده. این نوشیدنی اغلب با «هنر لاته» سرو می شود، یعنی باریستا سعی می کند هنگام ریختن شیر روی اسپرسو با آن یک طرح بسازد. لاته با دیگر انواع شیر مثل شیر سویا هم درست می شود.

برای درست کردن قهوه لاته از یک فنجان یا لیوان تامبلر استفاده کنید و یک شات اسپرسو داخل آن بریزید. سپس شیر را بخار دهید و روی آن بریزید (۱۵۰ میلی لیتر). در انتها با قاشق مقداری میکروفوم روی نوشیدنی قرار دهید.

۵- اسپرسو دوبل (Double Espresso)

اسپرسو دوبل به قهوه ی غلیظی گفته می شود که فقط از دو شات اسپرسو (۱۵۰ میلی لیتر) تهیه شده. این نوع قهوه معمولاً در فنجان و به همراه کوکی سرو می شود. بسیاری از افراد اسپرسو دوبل خود را با یک قاشق شکر قهوه ای میل می کنند تا تلخی مزه ی آن کمتر شود.

۶- اسپرسو (Espresso)

قهوه اسپرسو پایه ی بسیاری از انواع قهوه است. اما اگر بخواهیم مانند دیگر موارد این فهرست در مورد این نوع قهوه هم توضیحی دهیم باید بگوییم که همانطور که از اسمش پیدا است این قهوه با یک شات اسپرسو (۷۵ میلی لیتر) درست می شود. اسپرسو معمولاً بعد از غذا و به عنوان یک نوشیدنی مستقل خورده می شود.

۷- قهوه ایرلندی (Irish Coffee)

در تهیه ی قهوه ایرلندی از ویسکی ایرلندی استفاده می شود. این نوع قهوه معمولاً در یک لیوان مخصوص سرو می شود، بسیار شیرین است و در اصل باید با ویسکی ایرلندی واقعی درست شود.

برای تهیه ی این نوع قهوه لیوان های قهوه را با ریختن آب جوش درون آن ها حرارت می دهند. آب لیوان را خالی می کنند و یک یا دو حبه قند درون آن قرار می دهند، سپس قهوه ی داغ را روی آن می ریزند (سه چهارم لیوان را پر می کنند). این ترکیب را آنقدر هم می زنند تا قندها آب شوند و یک شات ویسکی ایرلندی روی آن می ریزند (۳۰  میلی لیتر). در پایان هم سه قاشق غذاخوری خامه زده شده به نوشیدنی اضافه می کنند.

۸- پیکولو لاته (Piccolo Latte)

پیکولو یک کلمه ی ایتالیایی به معنای «کوچک» است. پیکولو لاته در واقع نسخه ی کوچک تر قهوه لاته است و معمولاً با یک شات اسپرسو (۱۵۰ میلی لیتر) و ریختن شیر بخار داده شده (۱۵۰ میلی لیتر) بر روی آن تهیه می شود. در آخر هم می توانید روی نوشیدنی میکروفوم اضافه کنید.

۹- قهوه ماکیاتو (Macchiato Coffee)

قهوه ماکیاتو معمولاً از یک شات اسپرسو تهیه می شود که روی آن کف شیر ریخته شده. در بسیاری از کشورها ماکیاتوی بزرگ سرو می شود که در واقع دو شات اسپرسو است که کف شیر روی آن ریخته می شود.

ماکیاتو را بیشتر آن دسته از علاقمندان اسپرسو دوست دارند که به دنبال یک مزه ی شیرین تر هستند. کف شیر به کمتر شدن مزه ی تلخ قهوه اسپرسو کمک می کند.

۱۰- قهوه ملانژ (Melange Coffee)

قهوه ملانژه معمولاً در اتریش سرو می شود و شبیه به کاپوچینو است (با این تفاوت که پودر کاکائو روی آن ریخته نمی شود). مهم ترین تفاوت ملانژ این است که دانه های قهوه ی آن به نسبت کاپوچینو کمتر بو داده شده اند.

۱۱- قهوه موکا (Moca Coffee)

قهوه موکا معمولاً ترکیبی از کاپوچینو و هات چاکلت است. این نوشیدنی به عنوان دسر یا یک قهوه ی سبک برای کم سن و سال ترها سرو می شود.

یک شات اسپرسو را داخل یک فنجان یا لیوان لاته ی کوتاه بریزید و یک قاشق شکلات یا پودر کاکائو در آن بریزید و هم بزنید. شیر بخار داده شده را اضافه کنید (۱۵۰ میلی لیتر) و روی آن میکروفوم بریزید. در انتها هم روی نوشیدنی، شکلات یا پودر کاکائو بپاشید.

۱۲- قهوه ریسترتو (Ristretto Coffee)

ریسترتو نوعی قهوه است که از همان مقدار پودر قهوه ای درست می شود که برای تهیه ی اسپرسو استفاده می شود اما مقدار آب آن نصف مقداری است که در اسپرسو وجود دارد. اگر برای درست کردن قهوه از یک قهوه ساز خودکار یا کپسولی استفاده می کنید باید آن را به همین ترتیب تنظیم کنید.

اگر قهوه سازتان دستی است کافی است نصف آبی که معمولاً استفاده می کنید را بریزید. قهوه ریسترتو معمولاً بسیار غلیظ است و برای هر کسی مناسب نیست.

۱۳- قهوه ونیزی (Viennese Coffee)

قهوه ونیزی یک نوع قهوه ی بسیار غلیظ است که با خامه ی زده شده مخلوط و روی آن پودر کاکائو یا سس شکلات ریخته می شود.

برای تهیه ی قهوه ونیزی، دو شات اسپرسو آماده کنید و آن را درون یک فنجان یا لیوان تامبلر بریزید. سپس خامه ی زده شده را داخل آن بریزید تا جایی که لیوان پر شود و در آخر هم روی آن پودر کاکائو بریزید.

بیشتر بخوانید:

نوع قهوه مورد علاقه تان نکات جالبی را درباره شخصیت شما آشکار می کند

۷ نشانه ای که می گویند در خوردن قهوه زیاده روی می کنید

نکات عجیب و جالب در مورد قهوه که شاید نمی‌دانستید

چای یا قهوه؟ کدام یک از پرطرفدارترین نوشیدنی های دنیا بهترند؟

اگر خوردن قهوه را ترک کنیم چه اتفاقی در بدن مان می افتد؟

باید و نبایدهای مصرف قهوه و کافئین؛ از زنان باردار تا افراد مبتلا به مشکلات قلبی

چرا قهوه معده بعضی افراد را به هم می ریزد؟

منبع: coffeescanner
دیجیاتو
۴ نظر

ورود

  • حامد فروردین ۲۷, ۱۳۹۹

    ترجمه صحیح Viennese Coffee قهوه وینی هست نه قهوه ونیزی

  • یه اشتباه آذر ۱۵, ۱۴۰۲

    یه اشتباه شده. این ها نوشیدنی های قهوه هستن. نه خود قهوه.
    قهوه به خود دانه میگن.
    بعد دانه های قهوه فکر کنم ۴ نوعه. و این دانه ها رو معمولا سه نوع رست میکنن. و ۳ نوع هم اسیاب میکنن. که در کل ۳۶ نوع میشه. البته درباره فرهنگ قهوه یه نکته بگم که اصلا اروپایی نیست.
    بلکه قهوه در اصل یه نوشیدنی خاورمیانه ایی افریقایی هست. و اینکه ایتالیا و فرانسه بهترین نوشیدنی قهوه رو درست میکنن به خاطر اینه که سریعتر اومدن خاورمیانه و افریقا و با این نوشیدنی اشنا شدن. اگه دقت کنین انگلیس ولی چایی محور هست. چون انگلیس بیشتر هند و چین و اسیا رفت که چایی محور هست.

    بعد یه چیز جالب درباره قهوه اینه که ترکیه اصلا چایی مصرف نمیکرد. کشور ما هم اصلا چایی مصرف نمیکرد. ما حتی قبل اینکه اصلا بدونیم چایی چی هست، با مصرف قهوه اشنا بودیم. ولی انگلیس چون تجارت چایی داشت، و تو کشور ما و ترکیه و عراق نفوذ بالایی داشت، قهوه رو برانداخت و چایی رو جایگزین کرد. تو مناطق جنوب کشور که مقاومتهایی بر علیه انگلیس شد، مصرف قهوه همچنان باقی موند و امروزه هم یه سنت و رسم قدیمی هست. خیلیا فکر میکنن قهوه مثلا از غرب وارد مناطق جنوب ایران شد. ولی در حقیقت مصرف قهوه از قدیم بوده تو ایران ولی تو جنوب فراموش نشد. و مردم جنوب همچنان مصرف قهوه رو ادامه دادن. مثلا قهوه خانه تو ایران یه کلمه ایی هست که وقتی میری توش میبینی عه چایی سرو میشه. به خاطر انگلیسه.

    حالا تو ترکیه رو بگم. تو ترکیه وقتی انگلیس وارد میشه، به مفتی و سردمداران عثمانی رشوه میده که قهوه رو حرام اعلام کنن و چایی رو حلال.
    اینطوریه که ترکیه که اصلا چایی نمیخورد، چایی خور شدن. البته قهوه همچنان باقی موند. و قهوه ترکی رو داریم.

    و چه خوبه ماها بدونیم که سابقه مصرف قهوه تو کشور ما و خاورمیانه خیلی سابقه طولانی داره. چایی جدیدا یعنی همین ۱۵۰ سال قبل وارد کشور شد.

    دانه های قهوه که فعلا تو ذهنمه هم هم اسم ببرم. اگه شماها بیشتر میدونین بگید.

    قهوه عربیکا
    قهوه ربوستا
    قهوه کلمبیا
    قهوه موکا جاوا

    خیلی از مغازه ها هم معمولا ترکیب خودشون رو دارن که به نسبت از این دانه ها برمیدارن مخلوط و اسیاب میکنن. ولی از قدیم یه نسبت ثابت بوده که یک چهارم از هرکدوم بردارن مخلوط و اسیاب کنن. که بهش اسپشیال میگن به صورت سنتی.
    خیلی از افراد هم بعد سالها قهوه خوردن ترکیب خودشون رو پیدا کردن و هرچهارتا نوع رو میخرن و به نسبتی که میپسندن مخلوط میکنن. گرونترین قهوه دنیا هم همین عربیکا هست.

    خرید ست نگهداری قهوه و اسیاب و قهوه ساز هم هزینه چندانی نداره. یه ست معقول و خوب بخری حدود ۳۰ میلیون در میاد. یه اسپرسوساز با بخار اصل ایتالیایی که اسیاب کن چند منظوره و قابلیت پف شیر هم داره حدود ۲۵ میلیونه تو بازار. مارک دلونگی که خودمون خریدیم. ۵ میلیون هم استکان اصل نشکن.
    بعدش دیگه از قهوه خوردن لذت میبرید.

    • H آذر ۱۵, ۱۴۰۲

      چیزایی که گفتی خوب بود، بجز اونجا که گرون ترین قهوه عربیکاست !!!
      عربیکا ترش میزنه و اصلن خوشم نمیاد.
      گرونترین قهوه “کوپی لوواک” هست، و این نوع قهوه رو حیوانی به نام « زباد» میخوره و هسته ش رو دفع میکنه، که همون دانه قهوه هست ( اصولا قهوه یه میوه هست که هسته ش رو رست میکنیم ) و گلاب به روتون، مدفوع حیوان رو جمع میکنن و قهوه ش رو جدا و تهیه میکنن که گرانترین قهوه جهان هست.
      در بعضی کشورها فیل هم اینکارو انجام میده و مدفوع حاوی قهوه فیل هم مصرف داره.
      با عرض معذرت از خدمت قهوه خورهای قهار 😉😆

      • ناشناس آذر ۱۶, ۱۴۰۲

        ما که به زور پولمون به چایی میرسه. اصلا نفهمیدم شماها چی میگید.
        با ماهی ۱ میلیون تومن چه قهوه ایی بخرم خوبه/؟ با اصرار همسری یه دستگاه قهوه ساز خریدم که اب داخلش میزاری بعدم اب جوش تحویل میده. بعدا فهمیدیم باید پودر (پودر اماده منظور نیستا) بریزیم تا قهوه تحویل بده. خلاصه ما تازه اول خطیم. اصلا نمیدونیم قهوه چی چی هست. به خاطر چشم و هم چشمی هستش این دستگاه ۲ میلیونی رو خریدم. ولی تاریخ خوبی بود. نمیدونستم قهوه از قدیم تو ایران بوده حتی قدیمیتر از چایی هستش