مقایسه تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا با کشورهای مختلفی مانند ایران

مقایسه تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا با کشورهای مختلفی مانند ایران

ترور نوآ کمدین زمانی گفت که آمریکا پنجاه کشور کوچک است که در لباس یک کشور ظاهر می‌شود. از لحاظ اقتصادی، این جمله می‌تواند حاوی حقایقی باشد. هنگامی که به بازده اقتصادی هر ایالت، به ویژه بزرگترین و ثروتمندترین آنها، مثل کالیفرنیا نگاه می‌کنیم، اغلب قابل مقایسه با تولید ناخالص داخلی کل بعضی کشورها است یا حتی در مواردی از آنها هم فراتر می‌روند. اما چه چیزی باعث می‌شود تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا این اندازه وسیع و اقتصاد آن این‌قدر قدرتمند باشد؟

برای تجسم این موضوع، این تصویر از StatsPanda به تولید ناخالص داخلی 3.36 تریلیون دلاری کالیفرنیا با استفاده از داده‌ های بانک جهانی و مقایسه آن با 10 اقتصاد کشور بزرگ می‌پردازد. بیایید نگاه دقیق تری بیندازیم.

تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا در مقایسه با کشورها + جدول

کدام کشورها پایین ترین نرخ تورم را در جهان دارند؟ [اینفوگرافیک]

اندازه گیری تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا در سال 2021

تولید ناخالص داخلی 3+ تریلیون دلاری کالیفرنیا به تنهایی رقم بسیار بالایی است، بنابراین جای تعجب نیست که از بازده اقتصادی برخی کشورها بیشتر باشد.

اما حتی در مقایسه با اقتصادهایی مانند مالزی، کلمبیا، و فنلاند، که همگی در میان 50 کشور برتر از نظر تولید ناخالص داخلی قرار دارند، کالیفرنیا سرآمد است.

تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا در مقایسه با کشورها + جدول

آیا بدهی ملی ۳۱ تریلیون دلاری ایالات متحده بر اقتصاد این کشور تاثیر منفی می‌گذارد؟

علاوه بر این، این 10 کشور بسیار پرجمعیت هستند، با مجموع جمعیت 653 میلیون نفر در مقایسه با کل جمعیت کالیفرنیا که 39 میلیون نفر است.

تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا در مقایسه با کشورها + جدول
سهم کشورها در اقتصاد جهانی

با ۱۵ کشور برتر تولید کننده نفت در جهان آشنا شوید

نگاهی دقیق تر به اقتصاد کالیفرنیا

چه چیزی باعث می‌شود تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا این اندازه وسیع و اقتصاد آن این‌قدر قدرتمند باشد؟

جمعیت نسبی عامل مهمی است، زیرا این ایالت پرجمعیت ترین ایالت در ایالات متحده است و تقریبا 12٪ از جمعیت این کشور، آن را خانه خود می‌دانند. اما از آنجایی که تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا بیش از 15 درصد از تولید اقتصادی این کشور را تشکیل می‌دهد، باید موضوع دیگری در کار باشد.

تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا در مقایسه با کشورها + جدول

۸۴۲ میلیارد دلار؛ درخواست پنتاگون برای بزرگ ترین بودجه نظامی تاریخ ایالات متحده

یک محرک کلیدی بخش فناوری است. سیلیکون ولی یا دره سیلیکون نه تنها حجم عظیمی از بازده فناوری را تولید می‌کند، بلکه مستقیما به عنوان ثروت و فعالیت اقتصادی تعبیر می‌شود. بسیاری از بازارهای فناوری درآمدهای زیادی را به ایالت باز می‌گردانند. علاوه بر این، شرکت‌ های فناوری کوچک‌تر اغلب توسط رقبای بزرگ‌تر بلعیده می‌شوند و از طریق ادغام و اکتساب (M&A)، ثروت را به این ترکیب اضافه می‌کنند. (ادغام و اکتساب ها معاملاتی هستند که در آنها مالکیت شرکت و دیگر بنگاه های کسب و کار منتقل یا ترکیب می‌شوند.)

این ممکن است تا حدی توضیح دهد که چرا برآورد می‌شود که تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا در سال‌های آینده ممکن است از آلمان پیشی بگیرد و به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
22 نظر

ورود

  • پیرآذر فروردین 2, 1402

    ۳۹ میلیون نفر در یک ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا، تولید بیشتری از ۶۵۳ میلیون از ۱۰ تا کشور دارن که ایران هم با این وسعت و منابع و جمعیت هم توشه
    مرگ بر آمریکای رو به افول که دروغی آمار سازی میکنه و نمیخواد رهبری بلاعوض ایرانو قبول کنه

  • )!( فروردین 2, 1402

    ظاهرا برادران عرررزشی قبل از اینکه برن کاخ سفید رو حسینیه کنن، باید برن کالیفرنیا یه هیات ساندیس خوری توی سیلیکون ولی افتتاح کنن??

    • امیر فروردین 2, 1402

      خبر داری توی تجمعات برلین برای آزادی ایران! آب معدنی و آب میوه و ساندویچ می دادن؟
      آب معدنی برای رفع تشنگی؛
      ساندویچ برای ربع گشنگی؛
      ساندیس برای چی می دادن؟
      رفع عقده؟? خب می گفتید ساندیس پست می کردیم اونجا.

      • !!!! فروردین 2, 1402

        چمدان چمدان دلار از پول مردم بیچاره و فلک زده ایران رو هم میبردن بدن به فلسطینیا؟
        میدونی بعد از چهل و چند سال چند روستای ایران آب آشامیدنی ندارن؟ ایرانی هستی تو؟
        خجالت میکشی اینا رو بگی؟ از ماله کشی شرم نمیکنی؟
        از برلین خبر داری، از مردم ایران هم خبر داری؟

        • امیر فروردین 3, 1402

          وقتی هم یه چیزی میگم موج ترول چه خزعبلاتی میگه.
          از عقلت استفاده کن؛ آیا حرفی که زدی ذره ای ربط داشت؟
          هزاران میلیارد پول ریختید توی اوکراین؛ این حق مردم مظلوم ژاپنه که نیم قرن پیش با بمب اتم توی آتش نابود شوند؟
          چه ربطی داشت اصلا؟ نمیدونم. ولی بر طبق قاعده شما هر خزعبلی رو میشه توی بحث به هر چی ربط داد.
          وضعیت این روستا ها مایه تاسفه.
          ولی تا جای ممکن در حال خدمت رسانی هستند و تانکر تانکر آب واسشون میره.
          منم متاسفانه مسئول نیستم که بتونم غلطی کنم که در دهن گشادت بسته شه.

          • …… فروردین 3, 1402

            این فشار خوردنت به یاد موندنیه?
            چیه ؟ چهل پنج سال نفت و ثروت و فروختید و به تاراج بردین، ولی اقتصاد رو نابود کردین، غرب یه اخم بکنه بهتون، اقتصاد نداشته تون داره به فنا میره. دست دولتهاتون همش تو جیب مردمه
            حالا هی زر زر کن بگو ترول و فلان ، انگ خائن و فلان بزن. د لامصب من بین همین مردم هستم.
            فشار اومده بهت بابا پوتین عزیزت تو اکراین داره آبروش میره؟ پس چی ، جلوی متجاوز وحشی باید وایساد. اگه پهلوی اون همه سلاح انبار نمیکرد، صدام نصف ایران رو گرفته بود.
            تو هم بجای اینکه انقد ساندیس بخوری که بالا بیاری، غیرت داشته باش ، مثه مرد، طرف مردم مظلوم وایسا، نه اینکه ظلم رو ماله کشی کنی. و پشت گارد و اسلحه پنهان بشی?
            تو بحث کردن بلدی؟ آره شماها عقل کل بودین که مملکت با این همه ثروت خدادای رو به فقر کشوندین.
            شماها به زور اسلحه و ترس حکومت میکنین، مردم قبولتون ندارن، واسه همینه عقده دارین چون تو اقلیت هستین عرررزشیا?

          • H فروردین 3, 1402

            هموطن ، اگه اونجور که ادعا میکنی مسئول و کاره یی نیستی، ولی میخوای دهن مخالفت رو ببندی، حتما اگه کاره یی بشی حکم اعدام صادر میکنی!
            بالاخره شما جماعت حکومتی، اون روی واقعی تون رو نشون میدین. با منطق و گفتگو نمیتونید با مخالف صحبت کنید ، دهان ها رو میبندید و زندان و ….
            حیف ایران که شماها بخوایید مسئولش بشید، تا حالا که جز پسرفت نبوده?

          • H فروردین 4, 1402

            دادش برو سرچ کن ارتش ژاپن تو جنگ جهانی دوم چقدر تو شرق آسیا جنایت کرد. از کره و منچوری و چین و فیلیپین تا اندونزی و جنوب شرق آسیا هزاران هزار نفر رو کشتند و تجاوز کردند و ویران کردند، بعد بیا بگو مردم مظلوم ژاپن. نژاد پرستی اونا کمتر از از نازی ها نبود.
            چون فقط میخوای با آمریکا دشمنی کنی میگی اینا رو. برو تاریخ جنگ جهانی دوم درباره جنایات ارتش ژاپن رو بخون.

    • چشم فروردین 2, 1402

      چشم. اول میریم کالی ال ای.
      اخ اخ یادش بخیر

      نرفتین ندیدین. فقط به به چه چه میکنین.

  • سندرز فروردین 2, 1402

    خدایی فاز اون کسایی که میگن اقتصاد آمریکا حباب هست رو درک نمیکنم ؛ البته این جور حرف ها معمولا از ذهن کسای بیرون میاد که با پای چپ میرن دستشویی ?

    • امیر فروردین 2, 1402

      جناب نابغه!
      میگن اقتصاد آمریکا و چین حبابه؛ چون بخش عظیمی از تولید هاشون توی کشور های دیگه است. (و مثلا اگه چین (یا آمریکا) تصمیم بگیره مرز ها رو ببنده اقتصاد خودش و طرف مقابل به فنا میره و همین قضیه توی همه گیری کرونا برای آمریکا و چین کلی مشکل ایجاد کرد.)
      نه اینکه واقعا آمریکا اقتصاد خیلی داغون و بدی داشته باشه…
      (لفظ حباب برای اینه که اگه جنگ جهانی ای بشه اقتصاد آمریکا و چین مثل یک حباب می ترکه و نابود میشه.)

      • !?!? فروردین 3, 1402

        لابد اقتصاد ایران و بابا پوتین شما از فولاد ضد زنگه.
        نابغه وقتی میگن اقتصاد جهانی یعنی بازارها به هم وابسته هستن، مثل قیمت نفت که همه دنیا با عرضه و تقاضا بالا پایین میره
        وقتی هم جنگ جهانی بشه خشک و تر با هم میسوزه، ایران و هند و ژاپن و … نداره همه جا نابوده، یکم از این تفکر جنگ طلبانه ت بیا بیرون

      • سندرز فروردین 3, 1402

        اقتصاد کشور ها در قرن ۲۱ برعکس قرون پیش مثل زنجیر به هم اتصال داره بطوری که جنگ تو یه نقطه مثل اوکراین باعث افزایش قیمت جهانی گندم میشه و لفظ حباب بودن اقتصاد که برادران شما معمولا به کار میبرن مثالی کاملا غلط از زنجیره اقتصاد جهانی هست

  • امیرمسعود فروردین 2, 1402

    ایران=دو تریلیون دلار خخخخخخخخخ

    • امیر فروردین 2, 1402

      حقیر، سرچ کن توی گوگل اگه شک داری:
      GDP IRAN IN 2022
      گوگل هم ساندیس خوره؟
      دممون گرم؛ هوش مصنوعی های آمریکا هم کار خودمونه:)

      • …. فروردین 2, 1402

        در سیستمی که تمام ارکان اقتصادی در اختیار حکومت و گروه وابسته به حکومت هست، دم از اقتصاد کلان مردمی نزن. بخش خصوصی ما کجاست؟ بنیادهای فلان و فلان که کل اقتصاد ایران رو بلعیدن، چی میگی تو؟ فک میکنی مردم مثل خودت بی سوادن؟ اقتصاد دان نداریم، تو شدی دانای کل؟؟؟
        عوام فریبی شما عرررزشی ها برای همه رو شده! ثروت و منابع ایران به جیب کی میره؟ صرف چی و کجا میشه که قدرت خرید پایین میاد و همه چی گرون میشه؟ باز بگو GDP
        چرا نمیگی ۶۰ درصد زیر خط فقر زندگی میکنن؟ کمتر از ۲ دلار در روز درآمد دارن، اینا رو هم آمار جهانی میگه، چرا نمیگی؟ ساندیس اینجور وقتا لال میکنه زبونتو عرررزشی؟

      • سندرز فروردین 3, 1402

        مهندس بانک جهانی تولید ناخالص داخلی ایران رو بر حسب نرخ دلار بانک مرکزی که همون 4200 هست حساب کرده ؛ در حالی که با نرخ دلار ازاد 50000 تومن یعنی با در نظر گرفتن تورم ریال بسنجیم میشه کمتر از نیم میلیارد دلار , دقیقا همون کاری که صندوق پول در محاسبه GDP کشور ها انجام داد

        • آرمان فروردین 28, 1402

          بابا دلار چهار دویستی تموم شد رفت دیگه . دست بردار تو رو خدا . اصلا چنین دلاری وجود نداره نه عملا و نه در محاسبات

  • حاج حشمت فروردین 2, 1402

    آمارهای دروغ
    تولید ناخالصی ایران از برزیل و ایتالیا هم بیشتره
    بیشتر از یک تریلیون دلار
    آمریکا ورشکسته شده و تا چهارسال دیگر باید ایالتاشو برای بدهی بفروشد

    • امیر فروردین 3, 1402

      سلطان ساندیس فقط خودتی! ???

  • سندرز فروردین 3, 1402

    البته بر اساس آمار های جدید GDP کالیفرنیا حدود 3.63 تریلیون دلار هست ؛ این مال سال 2021 هست

  • mr.saxobeat فروردین 3, 1402

    یجا خوندم اگر کالیفرنیا از امریکا جدا بشه،بازم امریکا توی اقتصاد حرف اول دنیا رو میزنه بعد چین و سومین کشور هم میشه کالیفرنیا.
    کالیفرنیا یه ایالت بشدت عجیب و غریبی هست.توی خیلی از زمینه ها یک تنه داره امریکا رو تامین میکنه و میبره جلو.هم مدیریت و جذب سرمایه عالی داره هم منابع طبیعی و اب و هوای خیلی خوبه داره.